Innovatiesubsidie voor versterken van het internet

Het SIDN fonds gaat binnenkort open voor een nieuwe aanvraagronde. Het doel van het SIDN fonds is het financieel ondersteunen van veelbelovende internetprojecten. Hiermee wil dit fonds een bijdrage leveren aan het versterken van de economische en maatschappelijke waarde van het internet. Het startvermogen is ongeveer € 5 miljoen euro. Deze innovatiesubsidie is aan te vragen voor minimaal € 10.000 en maximaal € 75.000 per project.

Investeren in grensverleggende projecten

Het fonds investeert in grensverleggende projecten op het snijvlak van technologie en samenleving, die bijdragen aan de volgende doelstellingen: versterken van het internet, inzet van internet op een vernieuwende wijze en investeren in goede ideeën. In aanmerking voor deze innovatiesubsidie komt eenieder met een idee of een project dat bijdraagt aan de doelstellingen van het SIDN-fonds. Het fonds biedt twee aanvraagmogelijkheden:

– Pioniers: vernieuwende ideeën met lef. De uitwerking hiervan is van belang en deze moet zich richten op een pilot, een demo of een experimenteel ontwerp. De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal € 10.000 per project;

– Potentials: projecten met aantoonbare economische of maatschappelijke potentie. Het gaat hierbij om het doorontwikkelen en opschalen van kansrijke, werkende concepten of prototypen naar een bruikbare toepassing met grensverleggend potentieel. De hoogte van de subsidie bedraagt minimaal € 10.000 en maximaal € 75.000 per project.

De tweede aanvraagronde wordt binnenkort geopend. Een overzicht van de gehonoreerde projecten uit de aanvraagronde van 2015 is hier te vinden.