€ 8 miljoen voor innovaties in landbouw en voedselindustrie

Er wordt  € 8 miljoen beschikbaar gesteld door staatssecretaris van Dam van Economische Zaken voor hightech innovaties in de landbouw- en voedselindustrie. Deze innovaties moeten ervoor zorgen dat wij in Nederland duurzamer kunnen gaan produceren.

Financiering via het Topsectorenbeleid

Het geld wordt ingezet via het Topsectorenbeleid (TOPSECTOR). Dit betekent dat drie topsectoren, namelijk Hightech, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Agri & Food, projecten selecteren die technologie combineren vanuit verschillende expertises. Een voorbeeld hiervan is om satellietbeelden en sensoren toe te passen om exact te kunnen zien waar water, mest of gewasbescherming nodig is. Binnen niet al te lange tijd wordt bekendgemaakt welke projecten financiering zullen ontvangen.

Ook geld voor start-up accelarators

Naast de investering van € 8 miljoen, wordt er ook € 500.000 beschikbaar gesteld voor start-up accelarators. Deze programma’s zijn bedoeld om startende ondernemers een zo voorspoedig mogelijke start te geven en daarmee de introductie van innovaties te versnellen. Dit gebeurt door coaching en begeleiding van gevestigde bedrijven.