Participatie DB&P in innovatief research project

In het NWO research project ‘Socially responsible innovation’ wordt onderzoek gedaan naar de waarde van innovatie in verschillende culturen en landen vanuit innovatief en emotie gebaseerd perspectief voor sociaal verantwoorde innovaties. Dit project is een initiatief van de Universiteit Groningen (RUG) en de TU Delft. Het onderzoek zal aantonen of emoties en waarden een toegevoegde rol kunnen spelen in de ontwikkeling van sociaal verantwoorde innovaties.

DB&P betrokken bij innovatieve uitdagingen

Dit project heeft als looptijd 2015-2018 en is van belang vanwege de vele emotionele controversies in relatie tot grote sociale uitdagingen, zoals klimaat-veranderingen, energiebronnen, watergebruik en voedselveiligheid. Emoties, gerelateerd aan bovenstaande issues, worden vaak gezien als ‘irrationeel’ in besluitvorming.
DB&P heeft een breed pallet aan relaties en we zijn vaak direct betrokken bij de innovatieve uitdagingen van onze klanten. Deze betrokkenheid en onze brede R&D ervaringen uit het ‘veld’ zullen bijdragen aan het onderzoek ‘Socially responsible innovation’.