Innovatie in Nederland krijgt financiële boost

Via de regeling Seed capital technostarters (SCT) is er in 2016 extra geld beschikbaar gekomen voor innovatie. Oorspronkelijk was er € 24 miljoen vastgesteld, maar daar is €41 miljoen bovenop gekomen, aldus minister Kamp van Economische Zaken. Hiermee krijgt innovatie in Nederland een boost.

Sinds 2005 is er via 58 fondsen € 239 miljoen geïnvesteerd in 298 bedrijven. Het is belangrijk om te weten dat er niet alleen geld beschikbaar wordt gesteld, maar ook kennis, kunde en netwerk. In 2016 zijn er 7 SEED-fondsen opgezet. Dit zijn fondsen op het gebied van cybersecurity, medicatie, biotech, food en land- en tuinbouw.

Nieuwe tender 2017

Begin 2017 stelt het Ministerie van Economische Zaken opnieuw minimaal € 24 miljoen beschikbaar voor een nieuwe tender van de SEED capital-regeling.

Over de SEED Capital-regeling

Met de SEED Capital-regeling ondersteunt het Ministerie van Economische Zaken met name technostarters en creatieve starters. Dit doen zij door kapitaal te verstrekken aan investeringsfondsen die met risicokapitaal investeren in innovatieve ondernemers op technologisch en creatief gebied.

Wij van DB&P zijn van mening dat innovatie doorslaggevend is in een wereld waarin technologie elk aspect van het dagelijks leven raakt.