FinTech 100: welke bedrijven domineren de FinTech sector?

KPMG publiceerde onlangs met H2 Ventures de FinTech 100 ranking. De lijst geeft een beeld van de vijftig meest belangrijke gevestigde FinTech-bedrijven en de vijftig meest innoverende, nieuwe bedrijven.

Hieruit blijkt dat Chinese bedrijven de leiding nemen en drie Chinese bedrijven posities in de top vijf bezetten. Volgens Ank van Wylick, FinTech-partner bij KPMG, is ‘de positie van China in de lijst een bewijs dat het land steeds meer durfkapitaal in financiële innovatie steekt.’

Kredietverlening en betalingsverkeer

Van de 100 bedrijven in de FinTech, houdt 35% zich bezig met kredietverlening en 20% met betalingsverkeer. Ook zijn er steeds meer bedrijven actief op het gebied van vermogensbeheer of in de verzekeringsbranche. Van Wylick: “Vijftien bedrijven op de lijst zijn actief op het gebied van vermogensbeheer en twaalf bedrijven houden zich bezig met insurtech. Ook het aandeel van neobanken neemt toe. De lijst telt inmiddels zeven van dit soort digitale banken.”

Meer landen zichtbaar in FinTech 100

Het eerste Europese bedrijf in de top tien is de Britse Atom Bank. Het Nederlandse bedrijf Ayden neemt de zeventiende plaats in. Vergeleken met voorgaande jaren, zijn steeds meer landen zichtbaar in de FinTech 100 ranking. Waar er in 2017 29 verschillende landen zijn gevestigd, zijn dit er nu 36. Iets meer dan 40% van de bedrijven in de lijst is opgericht in één van de opkomende economieën en is daar nog steeds actief.

FinTech 100Financiering voor FinTech

DB&P is dé ondersteunende partij voor FinTech-bedrijven in het vinden van financiering. Bent u benieuwd of uw FinTech onderneming in aanmerking komt voor subsidie of andere vormen van financiering? Neem contact op met consultant Roel Schuurkes.

Bron: KPMG