Financiering van innovatie door nieuw fonds UNIIQ

Het nieuwe investeringsfonds UNIIQ heeft haar eerste twee investeringen bekendgemaakt. Dit betreft de startups WOLK Company en Adjuvo Motion. WOLK Company heeft een riemgordel met airbag ontwikkeld, die ouderen beschermt tegen heupletsel bij valongevallen. Adjuvo Motion heeft de S-sense ontworpen; een handschoen met sensoren die helpt bij hand-polsrevalidatie.

Investeringsfonds UNIIQ

UNIIQ is opgericht door een vereniging van het Erasmus MC, de TU in Delft, Universiteit Leiden en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter (IQ). Het investeringsfonds draagt bij aan financiering van innovatie door Zuid-Hollandse ondernemers startkapitaal te verstrekken. Dit kapitaal zou de proof-of-concept fase moeten overbruggen.

Financiering voor wie?

Het investeringsfonds financiert ‘disruptieve’ innovaties van Academische spin-offs, startups en bestaande mkb-ondernemingen in Zuid-Holland. De investering dient te worden aangewend om de innovatie en het business concept te valideren en om de stap naar vervolgfinanciering te kunnen maken. De financiering bedraagt maximaal € 300.000.