Aan innovatieve ideeën geen gebrek tijdens TU/e Contest 2018

Op dinsdag 22 mei was de finale van de TU/e Contest 2018. Twintig finalisten pitchten hun idee aan de jury en het publiek. Naast juryprijzen in de categorieën Ideation, Prototyping en Studenten Teams, waren er ook twee publieksprijzen te winnen. Een extra prijs werd door DB&P uitgereikt aan Ratio. Met de innovatieve computersoftware werd de start-up benoemd tot meest innovatieve onderneming van de toekomst.

 

TU/e Contest 2018

DB&P als Business Partner

DB&P was Business Partner van de TU/e Contest 2018. Namens de Breed & Partners was Senior Consultant Sjef van Kemenade als coach actief. Hij begeleidde eerder de studenten tijdens workshops en speeddates. De Business Partners en studenten ontmoetten elkaar nogmaals tijdens het finale-evenement op 22 mei.

De meest innovatieve ondernemer

DB&P benoemde de start-up Ratio tot meest innovatieve onderneming van de toekomst. De innovatieve software die is ontwikkeld kan worden toegepast bij het ontwikkelen van nieuwe producten en laat het proces efficiënter verlopen. De winnaar Tim Wilschut kreeg een cheque t.w.v. € 500 en tien uur coaching en advies. Nicole Campen, partner van DB&P en tevens Innovatie Subsidieconsultant, reikte de award uit: “Ratio past goed binnen het innovatieve profiel dat wij ook binnen de klantenkring van DB&P terugzien. Deze innovatieve oplossing zal grote impact hebben op de engineeringswereld en industrie: technische excellentie en een terechte winnaar.” Ook de jury prees de computersoftware van Ratio. De start-up werd de winnaar in de categorie Prototyping.

aWeare: hulpmiddel voor slechtzienden

Ook het idee van aWeare trok de aandacht van de jury. Het concept van een technologisch hulpmiddel dat zich richt op slechtzienden was volgens de jury het beste idee in de categorie Ideation.

TEST met biosensor beste studententeam

Het studententeam TEST ontwikkelde een kleine biosensor die concentraties van geneesmiddelen in het bloed meet met minimale hoeveelheden bloed. Deze medische oplossing werd winnaar in de categorie ‘beste studententeam’.

Publieksprijzen TU/e Contest 2018

De twee publieksprijzen zijn gewonnen door Maps Untold, een webplatform om toeristen met elkaar te verbinden door lokale reisadviezen, en iGem, verbetering van gezondheidszorg door een nieuwe aanpak voor ziektebestrijding.