Eurostars-programma 2017 geopend

U kunt zich vanaf nu registreren voor het Eurostars-programma 2017.  De deadline voor het indienen van aanvragen is 2 maart 2017 om 20:00 uur.

Doel van Eurostars

Het doel van Eurostars is om MKB-bedrijven te helpen om marktgerichte, technologische ontwikkelingen uit te voeren. Met behulp van dit subsidieprogramma kan de time-to-market verkort worden en de technische risico’s die hiermee gepaard gaan, worden verkleind. Hierdoor kunnen kleinere bedrijven sneller groeien en zich beter ontwikkelen. Er nemen in totaal 36 landen deel aan het Eurostars-programma.

Wanneer kom je in aanmerking?

Er zijn verschillende criteria waaraan voldaan moet worden om deel te kunnen nemen aan het Eurostars-programma. De projecten moeten bijvoorbeeld marktgeoriënteerde onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten (O&O) omvatten, gericht op commerciële resultaten. Daarnaast moeten bedrijven minimaal 10% van hun jaaromzet investeren in O&O.

Subsidie aanvragen

De aanvragen worden door technische experts beoordeeld. Vervolgens worden deze gerangschikt door een onafhankelijk evaluatiepanel. Wilt u meer informatie over het Eurostars-programma 2017? Bekijk de Factsheet of neem contact op met subsidieconsultant Robert Helmer.