Demonstratie energie-innovatie (DEI)

Update: In 2019 is de DEI regeling opnieuw opengesteld. U kunt doorlopend een aanvraag indienen, totdat het subsidieplafond is bereikt. Ga naar de DEI pagina voor meer informatie of neem vrijblijvend contact op met DB&P consultant Jan Egberts.

Het doel van de Demonstratie energie-innovatie (de TSE-regeling) is het creëren van een ‘etalage’ in Nederland van energie innovaties waardoor bedrijven makkelijker de sprong naar internationaal succes kunnen maken. Deze tender komt voort uit het Energieakkoord.

Energie besparende technieken

In aanmerking komen nieuwe toepassingen van apparaten, systemen of technieken, die energie besparen of het gebruik van hernieuwbare energiebronnen bevorderen. De subsidie bedraagt 25% tot 70% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 4 miljoen per project. De demonstratieprojecten moeten technologieën bevatten die potentie hebben voor versterking van de Nederlandse economie. Op deze wijze dragen de projecten bij aan de economische groei in Nederland. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 27 oktober 2015. Het subsidieplafond is € 20 miljoen.