De Breed en ESJ Accountants bundelen krachten: Innovatiedesk.nl

ESJ Accountants & Belastingadviseurs en De Breed & Partners zijn een strategische samenwerking aangegaan onder de naam De Innovatiedesk.nl. Samen begeleiden we MKB ondernemers bij het aanvragen en toepassen van fiscale innovatie regelingen. Dankzij deze samenwerking is kennis en ervaring gebundeld en krijgen MKB ondernemers optimaal advies over de toepassing van de WBSO en de Innovatiebox.

Ralf van Roosmalen, registeraccountant en partner bij ESJ  over de samenwerking: “Wij begeleiden veel klanten bij de administratie van innovatie- en subsidietrajecten en hebben gemerkt dat er veel subsidiekansen blijven liggen. Voor een goede toepassing van de verschillende regelingen is een combinatie van technische kennis en fiscaal juridische kennis noodzakelijk. In eerste instantie zijn we op zoek gegaan naar manieren om dit op een hoog kwaliteitsniveau in te passen in onze organisatie. De conclusie was dat we deze dienst niet zelf moesten ontwikkelen, maar hiervoor in zee moesten gaan met een ervaren en deskundige partner. Al snel kwamen we uit bij De Breed & Partners, een adviesbureau met een grote expertise op het gebied van financiering van innovatie. Samen hebben we een aantal ondernemers begeleid bij hun subsidieaanvragen en de daar aan verbonden administratieve verantwoording. Die succesvolle samenwerking heeft geleid tot de opzet van de Innovatiedesk.nl.

Nicole Campen van De Breed & Partners: “ De voornaamste doelstelling is financiering van innovatie door o.a. het aanvragen en optimaliseren van subsidies, kredieten en het behalen van fiscaal voordeel (loon- en inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting) voor innoverende ondernemingen. We willen onze klanten graag laten profiteren van de kennis die we door deze strategische samenwerking  in huis hebben gehaald. Samen met ESJ bieden we onze klanten naast technische know how ook optimale ondersteuning op het gebied van administratie en belastingen. Dit is een win-win situatie voor onze klanten, voor De Breed & Partners en voor ESJ.”