DB&P, sponsor van Delft Hyperloop

In een half uur van Amsterdam naar Parijs? Dat kan met het transportsysteem van de toekomst: de Hyperloop. De Hyperloop is een hoge snelheid systeem met buizen die onder lage druk staan waarin capsules met passagiers of vracht reizen. Hierdoor is de luchtweerstand zo laag dat men kan reizen met bijna de snelheid van het geluid.

Hyperloop

Hyperloop Pod Competition

Om de ontwikkeling van een werkend prototype te stimuleren, organiseert Elon Musk’s bedrijf SpaceX de Hyperloop Pod Competition. Naast het stimuleren van de ontwikkeling van een werkend prototype, is het doel van de wedstrijd om de technische vaardigheden van de studenten te verbeteren. De wedstrijd, die in de zomer van 2018 in Hawthorne, Californië plaatsvindt, wordt bijgewoond door deskundigen van Tesla Motors, SpaceX en geassocieerde hoogleraren die het ontwerp en de prestaties van de capsules beoordelen.

Snelheid van de Hyperloop

De werking van de Hyperloop is te vergelijken met buizenpost. Door in de buis een lage luchtdruk te creëren, kan de capsule met weinig weerstand zich verplaatsen. Hierdoor moeten snelheden worden gehaald van zo’n 1200 kilometer per uur.  De supersnelle capsuletrein moet volgens Musk het vervoermiddel van de toekomst worden.

Studententeam van de TU Delft

Het Hyperloop studententeam bestaat uit 35 studenten van alle faculteiten van de TU Delft. Iedereen in dit team is zeer gemotiveerd om de wereld schoner, sneller en efficiënter te maken. Het doel is helder: het winnen van de wedstrijd en een bijdrage leveren aan de toekomst van het transport!