DB&P gaat voor de wereldbeker

Met ons logo op de zonnewagen Nuna  gaan we voor de wereldbeker! Sarah van het Nuon Solar Team vertelt in bijgaande video hoe DB&P een steun is voor dit studententeam van de TU Delft. Nog een paar dagen en dan start de Bridgestone World Solar Challenge 2017. Het team is er klaar voor, de auto is er klaar voor en wij zijn er klaar voor. Want innoveren doen we gewoon graag samen!

Nuna 9 met de laagste luchtweerstand ooit

Wist je dat er dit jaar drie vrouwelijke coureurs de zonnewagen besturen tijdens de race? Het team gedurende de race in het wild kampeert langs de kant van de weg? De studenten om 05.00 weer naast hun tent staan om te starten met de voorbereidingen voor de komende racedag? En dat Nuna 9 de laagste luchtweerstand ooit heeft? Deze is evenveel als één van de zijspiegels van een Tesla! En last but not least heeft deze Nuna een zelf geproduceerd ‘space grade’ zonnepaneel met cellen die ook op satellieten worden gebruikt.

Bridgestone World Solar Challenge 2017

Er rijden meer dan 40 studententeams mee uit verschillende landen. De Universiteit Twente is een geduchte concurrent en ook Japan heeft eerder al flink op de hielen van Nuna gezeten. Er zijn wat spelregels veranderd waardoor de zonnewagens die meerijden erg verschillen in uiterlijk. Dit jaar is Nuna 30.3% kleiner dan de vorige. Op 8 oktober start de race in Darwin, Noord Australië. Het doel is om zo snel mogelijk in Adelaide, Zuid Australië te komen. het Nuon Solar Team verwacht hier op 15 oktober aan te komen. Gaat dit team voor de zevende keer de wereldbeker in de wacht slepen? Wij wensen alle zestien studenten ontzettend veel succes, veel zon en weinig kangaroos op de weg toe!

Wij houden u uiteraard op de hoogte over de race!