Speelt uw MKB-bedrijf of startup in op data issues? Doe mee aan Data Pitch!

Werkt uw MKB-bedrijf of startup met data? En bedenkt u graag oplossingen voor data issues en uitdagingen? Met Data Pitch, een initiatief van de Europese Unie, kunt u hiervoor een financiële tegemoetkoming van maximaal € 100.000 ontvangen.  

Data Pitch is een onderdeel van het Horizon 2020 programma van de Europese Unie. Het doel van het programma is om innovatieve MKB-bedrijven of startups die werken met data, samen te brengen met bedrijven in de publieke sector. MKB-bedrijven en startups worden uitgedaagd om oplossingen te ontwikkelen voor actuele issues en uitdagingen rondom data.

Competitie

Het programma is in de vorm van een competitie, waarbij bedrijven zich kunnen inschrijven voor verschillende richtingen: data provider uitdagingen, sector uitdagingen en open innovatie uitdagingen. Geselecteerde projecten komen in aanmerking voor een financiële beloning van maximaal € 100.000,- en advies. Hiermee kan het concept verder worden ontwikkeld.

AanmeDatalden Data Pitch

De eerstvolgende call van Data Pitch is op 2 oktober 2018. Deze eerste deadline is echter alleen voor het aanmelden van het project. Daarna volgen er interviews en dient er meer informatie aangeleverd te worden. Bent u geïnteresseerd in Data Pitch of wilt u meer weten over de financiële mogelijkheden van uw onderneming? Neem contact op met consultant Bas van den Broek.