BMW Startup Challenge 2017

Entrepreneurs en startups met innoverende ideeën uit Nederland en de rest van Europa opgelet!

BMW Group geeft met de BWM Startup Challenge 2017 ondernemers de kans hun innovatieve ideeën te delen met de wereld. De ideeën gaan over hoe de wereldwijde mobiliteit en de leefomstandigheden in de toekomst vormgegeven zouden kunnen worden. BMW Group zal de beste ideeën een kans geven om hun oplossing te integreren in voertuigen of in mobiliteitsdiensten. Ook worden de startups toegang gegeven tot het netwerk binnen het bedrijf ‘BMW Group’.

StartupFest Festival 2017

De BMW Startup Challenge vindt plaats tijdens het welbekende StartupFest Festival 2017 van 25 september t/m 28 september 2017. De competitie biedt ondernemers een uitgelezen kans om hun innovaties te tonen aan venture capitalists, gevestigde entrepreneurs, en strategische en financiële besluitvormers binnen BMW Group.

BMW Startup Symposium 2017

BMW selecteert 10 ondernemers die hun innovatieve ideeën mogen presenteren aan een vakjury bestaande uit succesvolle, vernieuwende entrepreneurs. De jury kiest een top 3 en deze kansrijkste startups zijn welkom op het StartupFest Festival in Amsterdam waar op 26 september het BMW Startup Symposium plaatsvindt. Ze mogen hier hun ideeën aan een publiek van journalisten en entrepreneurs presenteren en winnen allen een bezoek aan de BMW Startup Garage in München. Hier krijgen zij de kans hun innovatieve ideeën te bespreken met managers en entrepreneurs binnen de BMW Group.

Hoofdprijs

De startup die de hoofdprijs van de BMW Startup Challenge 2017 ontvangt wordt bepaald door de vakjury. De winnaar mag maar liefst 12 maanden rijden in een nieuw ontwikkelde versie van de BMW X1, het eerste BMW model dat in Nederland wordt gebouwd bij de nieuwe BMW producent VDL Nedcar in het Limburgse Bom.

BMW Startup Garage

Door de BMW Startup Garage worden startups geholpen met het opstarten van activiteiten waarbij ze, door BMW als partner, worden geassisteerd bij het implementeren van hun product of dienst in miljoenen auto’s. BMW zoekt innoverende en andersdenkende startups met baanbrekende technologieën die de automobielindustrie vooruithelpen.