Accu Nuon Solar Team gearriveerd in Australië

De voorbereidingen van het Nuon Solar Team van de TU Delft op de Brigdgestone World Solar Challenge op 8 oktober 2017 kunnen beginnen. De accu is namelijk eindelijk geland op het vliegveld van het Australische Darwin, waar de zonnerace zal starten.

Het leek er een tijd op dat de accu van het Nuon Solar Team gestrand was in Singapore. De vliegtuigmaatschappijen wilden de handgemaakte accu van het Delftse team niet vervoeren. Dit in verband met een aantal recente ongelukken met batterijen van mobiele telefoons aan boord van vliegtuigen. Door een intensieve onderhandeling met een aantal maatschappijen is Malaysia Airlines uiteindelijk overstag gegaan en is de accu onderweg gegaan naar Australië.

Voorbereiding op de race

De accu is inmiddels geland in het Australische Darwin. Vanuit deze stad zal de Brigdgestone World Solar Challenge 2017 starten, waarbij de zonneauto van het Nuon Solar Team aanwezig zal zijn. Het team is op dit moment druk bezig met de voorbereiding. De accu zal in de auto worden geplaatst en de nodige tests zullen worden uitgevoerd.

De zonnerace

De race zal zoals eerder vermeld plaatsvinden op 8 oktober 2017. De race leidt van Darwin naar Adelaide. Darwin ligt tegen het uiterste noordelijke puntje van Australië en Adelaide in het zuiden. De race leidt dus dwars door Australië dat vooral uit woestijn bestaat. De zon is daar erg fel aanwezig, wat een efficiënte opwekking van zonne-energie een enorme factor maakt.

Inmiddels is het bijna zover! Bij nieuws over het Nuon Solar Team zal DB&P, als trotse sponsor van de zonnewagen, u op de hoogte houden. Houd daarom onze Twitter en LinkedIn pagina in de gaten. Download hier de Factsheet voor aanvullende informatie over het Nuon Solar Team.