Accu Nuon Solar Team toch onderweg naar Australië!

Het Nuon Solar Team van de TU Delft heeft goed nieuws gekregen. De handgemaakte accu is toch onderweg naar Australië voor de welbekende Solar Race waarbij de wagens op zonne-energie rijden. Eerder leek het hoogst twijfelachtig of de deelname van het Nuon Solar Team aan de Bridgestone World Solar Challenge 2017 door zou kunnen gaan. Door recente ongelukken met batterijen en accu’s werd door verschillende vliegtuigmaatschappijen een verbod gesteld op het vervoeren van een accu door de lucht.

Accu vast in Singapore

De accu, handgemaakt door het team van de TU Delft, stond vast in Singapore. Het was zeer de vraag of de accu op tijd in Darwin, waar de race start, zou komen. De studenten werkten aan een noodplan en waren al begonnen met het voorbereiden voor de bouw van een nieuwe accu door speciale onderdelen te bestellen in Japan. Met deze oplossing zou de deelname alsnog zeer krap worden, maar de studenten waren vastberaden om hoe dan ook deel te nemen aan de race.

Malaysia Airlines overstag

Na stevig overleg met verschillende vliegtuigmaatschappijen is Malaysia Airlines uiteindelijk overstag gegaan. De accu is nu onderweg naar Australië! De studenten hebben veel contact gehad met de vervoerder en de vele media-aandacht heeft ook geholpen bij het besluit van Malaysia Airlines.

Testen zonneauto

Wanneer de accu landt in Sydney, zal hij worden vervoerd naar Darwin. Eind deze week kunnen de TU Delft-studenten eindelijk beginnen met het testen van de zonneauto, met accu! Eind goed, al goed.

De Breed & Partners trotse sponsor

De Breed & Partners is de trotse sponsor van het Nuon Solar Team en we zijn erg blij dat het team kan starten! We wensen ze veel succes bij het testen van de auto en de uiteindelijke race die zal plaatsvinden op 8 oktober 2017.