€ 5 miljoen voor realisatie hyperloop in Europa

Hardt Hyperloop ontvangt € 5 miljoen voor de realisatie van de hyperloop in Europa. Het kapitaal is afkomstig van InnoEnergie, de Europese community voor kennis en innovatie binnen duurzame energie.

De Nederlandse startup Hardt Hyperloop investeert het geld in een consortium dat is opgesteld om de hyperloop in Europa te kunnen realiseren. Het consortium, waar de Koninklijke BAM Groep, Tata Steel, Royal IHC en sinds kort ook de Deutsche Bahn bij zijn aangesloten houdt zich bezig met technische ontwikkeling van de hyperloop. Onder andere wordt er gewerkt aan de standaardisatie en regulatie van de technologie achter de hyperloop.

Forenzen tussen Europese steden

Bij de Europese Unie staat verduurzaming van de transportsector hoog op de agenda. Volgens Lucienne Krosse van InnoEnergie is de hyperloop perfect voor forenzen tussen de grote Europese steden. Lucienne: “Met de explosieve groei van het vliegverkeer en de CO2 die daarbij vrijkomt, is het van groot belang dat de ontwikkeling van de hyperloop extra wordt gestimuleerd.”

DB&P sponsor van Delft Hyperloop

Omdat DB&P duurzame innovatie graag stimuleert en een warm hart toedraagt, zijn wij trotse sponsor van Delft Hyperloop.