sector maakindustrie

Maakindustrie

Het gaat goed met de Nederlandse Maakindustrie. We staan zelfs in de Europese top drie als het gaat om productiegroei in deze sector. Dat blijkt uit een rapport van de ING. Technologische innovatie is een belangrijke oorzaak van deze groei.

Bent u ook actief in de maakindustrie? En bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor bijvoorbeeld subsidie of andere financieringsvormen voor innovatie? Wij adviseren u graag! Subsidies voor de Maakindustrie:

 • Subsidie voor productontwikkeling (WBSO)

  Houdt u zich bezig met de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur? Wellicht is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) interessant voor u. Kijk of uw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie via de WSBO-test.

 • Subsidie voor innovatiestimulering (MIT)

  Als u betrokken bent bij innovatie-activiteiten in topsectoren of u denkt eraan innovaties op de markt te brengen, bekijk dan eens de mogelijkheden van Subsidie voor innovatiestimulering (MIT).

 • De Innovatiebox

  Bedrijven die innovatieve activiteiten in Nederland mogelijk maken, maken aanspraak op aantrekkelijke fiscale voordelen. De Innovatiebox is door de overheid ter beschikking gesteld om speur- en ontwikkelingswerk (R&D) extra aantrekkelijk te maken.

 • Vroegefasefinanciering (VFF)

  De regeling Vroegefasefinanciering (VFF) ondersteunt innovatieve ondernemers bij het succesvol in de markt zetten van hun bedrijf. Het betreft een geldlening hoofdzakelijk verstrekt voor een vernieuwingsfase traject.

Blog: Wat is innovatie?

Judith Herrewijn schreef een blog over innovatie, want wat is dat nou eigenlijk? Bekijk de blog hier.

Hans van Leeuwen | Consultant | De Breed & Partners

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over financiering voor de maakindustrie of wilt u een aanvraag indienen? Neem dan vrijblijvend contact op met consultant Hans van Leeuwen.