Life sciences & Health

Life Sciences & Health

Bent u actief in de Life Sciences & Health sector (bijvoorbeeld in de farmacie of biotechnologie) en levert uw bedrijf een bijdrage aan de kwaliteit van gezondheid en welvaart? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie.

De sector Life Sciences & Health levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van gezondheid en welvaart. Innovatie binnen deze sector wordt dan ook sterk gestimuleerd door het ministerie van Economische Zaken. De volgende subsidieregelingen zijn interessant voor uw sector:

 • Subsidie voor productontwikkeling (WBSO)

  Stimuleert uw organisatie technische innovatie binnen het Nederlandse bedrijfsleven? Houdt u zich bijvoorbeeld bezig met de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur? Wellicht is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) interessant voor u. Kijk of uw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie via de WSBO-test.

 • Subsidie voor innovatiestimulering (MIT)

  Als u betrokken bent bij innovatie-activiteiten in topsectoren of u denkt eraan innovaties op de markt te brengen, bekijk dan eens de mogelijkheden van Subsidie voor innovatiestimulering (MIT).

 • Horizon 2020 voor onderzoek en innovatie

  Horizon 2020 is het nieuwe subsidieprogramma van de Europese Unie en richt zich op het stimuleren van innovatie om het Europese concurrentievermogen te vergroten en maatschappelijke problemen aan te pakken. Bedrijven en kennisinstellingen die in internationaal verband bezig zijn met onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie kunnen subsidie aanvragen.

 • Europese subsidie voor technologie (Eurostars)

  Bent u bezig met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe producten, processen of diensten? Werkt u daarbij samen met partners in andere EU-landen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van Eurostars.

Blog over samenwerking subsidies

Subsidie consultant Robert Helmer schreef een blog met daarin tips voor het succesvol aanvragen van R&D samenwerking subsidies.

 

Robert Helmer | Consultant | De Breed & PartnersMeer informatie?

Wilt u meer informatie? Of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact met op met consultant Robert Helmer.  Dit kan ook via het contactformulier op deze pagina. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste financieringsmix passend bij uw project of innovatie.