TradeYourTrip: Dé marktplaats voor het (ver)kopen van uw reis

Wanneer u plotseling niet op reis kan of wil, kan dat behoorlijk in de kosten lopen. Een verzekeraar vergoedt namelijk lang niet alle vakanties. De Haarlemse ondernemer Mark van der Wal maakte hetzelfde mee. Hij wilde zijn wintersport annuleren, maar hij kreeg geen cent terug van de annuleringsverzekering. Hij viel net buiten de annuleringsvoorwaarden.

Deze tegenvaller leidde uiteindelijk wel tot iets positiefs: de oprichting van TradeYourTrip. Via TradeYourTrip kunnen consumenten hun pakketreis, hotelkamer, vakantiehuis of cruise doorverkopen wanneer ze zelf niet kunnen gaan. In de Europese Wet Pakketreizen staat namelijk dat een pakketreis wel op een andere naam gezet mag worden. Het platform neemt hierbij ook de administratieve en juridische handelingen voor haar rekening. Maar TradeYourTrip is niet alleen voor verkopers van een vakantie een uitkomst; ook voor mensen die op zoek zijn naar een last minute met een hoog kortingspercentage is dit platform een gouden vondst!

Financiering van innovatie

Omdat TradeYourTrip behalve een heel sympathiek concept, ook nog eens zeer innovatief is, ging Mark op zoek naar de subsidiemogelijkheden voor het vakantieplatform. Via een contactformulier op debreed.nl kwam hij in gesprek met DB&P consultant Maud Lange die het technisch-innovatieve karakter van TradeYourTrip precies wist te vatten in een financieringsaanvraag. Dit leidde tot een toekenning van de Vroegefasefinanciering, en in een later stadium ook de WBSO subsidie. Met de WBSO regeling compenseert de overheid een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O).

Groeikapitaal via Investormatch

In 2017 ontstond de behoefte om het platform verder te ontwikkelen en meer marketingactiviteiten te gaan opzetten. TradeYourTrip moest groeien. Hiervoor was kapitaal nodig en daarom wees consultant Maud op de dienstverlening van ons financieringsplatform Investormatch. Mark plaatste een pitch op het platform en nam deel aan de investeerdersmeeting van Investormatch. Tijdens deze meeting krijgen ondernemers de kans om hun plannen in drie minuten te presenteren aan een groep informal investors. Met succes. Er werd een investeerder gevonden die in de financieringsbehoefte kon voorzien.