"DB&P helpt ons bij de voorinvestering in nieuwe technologieën waarvan we nog niet weten of ze commercieel succesvol zullen zijn"

Technische innovatie bij RENA Electronica

RENA Electronica ontwikkelt LED modules en de bijbehorende elektronica en software voor meer dan 25 internationaal opererende OEM’s in verlichting. Voor toepassing in algemene binnen- en buitenverlichting, entertainment en theaters of bij meer complexe specificaties zoals in explosiegevaarlijke omgevingen. Daarnaast is RENA ook partner van architecten en lichtontwerpers van architecturale binnen- en buitenverlichting: van bruggen tot historische gevels en van ontvangsthallen tot kunstwerken en superjachten. Om voorop te blijven lopen in de snelgroeiende markt van LED-verlichting, besteden wij veel aandacht aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Investeren in nieuwe technologieën

Wij hebben de kennis en de basistechnologie in huis om elke individuele klant maatwerk te kunnen leveren. Wat begint met een idee van de klant, wordt bij ons verder ontwikkeld tot een uniek product dat klopt! Om dit waar te kunnen maken moeten wij blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Dit zijn spannende beslissingen omdat je vooraf nooit weet of de innovatie ook commercieel succesvol zal zijn. DB&P helpt ons bij het verkrijgen van de benodigde innovatiesubsidies.

Stimuleren van technische innovatie in Zuid-Nederland

De samenwerking met DB&P dateert van 2012. Toen werd met succes de WBSO-subsidie aangevraagd. ESJ Accountants & Belastingadviseurs attendeerde ons op DB&P als dé specialist op het gebied van innovatiesubsidies. ESJ en DB&P werken samen onder de naam Innovatiedesk en denken mee als het gaat om het toepassen van innovatiesubsidies en fiscale innovatieregelingen. Dit jaar hebben zij samen voor ons de aanvraag voor OP-Zuid verzorgd: een subsidie ter stimulering van technische innovatie in de regio Zuid-Nederland. Deze subsidie gebruiken wij voor de ontwikkeling van economisch meer rendabele LED-oplossingen voor een tweetal speciale toepassingen.

De innovatiedesk: samenwerking DB&P en ESJ

DB&P en ESJ vullen elkaar uitstekend aan: samen bieden zij de technische en fiscaal juridische kennis die noodzakelijk is voor een goede toepassing van de verschillende subsidies en regelingen. Wat wij zo prettig vinden aan de samenwerking is de pragmatische en oplossingsgerichte manier van werken van beide partijen. Zij werken accuraat en reageren altijd snel op onze vragen. Daarnaast zijn de consultants nuchter en informeel in de omgang. Dat past prima bij een technische organisatie als de onze.

Bent u ook op zoek naar een innovatiesubsidie of -regeling? Doe de gratis WBSO test of neem een kijkje op www.innovatiedesk.nl.

Technische innovatie