Grip op uw logistieke operatie

Om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren, heeft u inzicht nodig in uw logistieke operatie. Prometheus Informatics geeft u dat inzicht. Het telematicaplatform ondersteunt en stuurt de logistieke processen van uw gehele organisatie. Van mobiele (boordcomputer) oplossingen die uw chauffeurs voorzien van informatie, tot een online portal dat uw planning en administratie informeert en ondersteunt. De kwalitatief hoogwaardige oplossingen geven u direct en continu grip op uw logistieke operatie. Het resultaat? Een zo efficiënt mogelijke dienstverlening!

Prometheus Informatics en DB&P

Leon van Kempen is CTO bij Prometheus Informatics en hij vertelt over Prometheus Informatics en DB&P: “Sinds 2009 ontvangt Prometheus Informatics innovatiesubsidie. Dit startte met WBSO, in 2011 kwam daar de innovatiebox bij en een jaar later volgde ook RDA. Waarom wij gebruik maken van innovatiesubsidie? Innoveren betekent risico’s nemen. Risico’s die genomen moeten worden om succesvol te kunnen ondernemen. Innovatiesubsidie betekent meer slagkracht. Extra slagkracht waarmee wij een stuk risico-innovatie kunnen dekken.”

Ondernemen = innoveren = risico’s nemen

“Voor mij staat ondernemen gelijk aan risico’s nemen. In de vorm van innovaties, met of zonder subsidies. Ik beschouw de innovatiesubsidie dan ook niet als vanzelfsprekend. Zonder de subsidie hadden wij immers ook ingezet op risico-innovatie. Het voordeel van subsidie is dat je net wat meer slagkracht hebt. Overigens wil ik wel benadrukken dat onze begroting niet ingericht is op de subsidie. Ook al is er absoluut geen aanleiding om aan te nemen dat de subsidieregelingen voor innovaties stoppen, wij rekenen er niet op.”

Hoeveel innovatiesubsidie?

“Op 26 maart presenteerden Nicole Campen (De Breed & Partners) en ik een praktijkcase omtrent innovatiesubsidies tijdens de ICT borrel van ICT Valley. Uiteraard kwam de vraag ‘Hoeveel subsidie krijgen jullie?’ vanuit het publiek. Het antwoord hierop is: ongeveer 1 fte per jaar.”

Zelf regelen of laten regelen?

“Het aanvragen van innovatiesubsidie is een tijdrovende bezigheid. Zelfs als je het laat regelen, dien je er regelmatig tijd in te investeren. Het stopt namelijk niet, zodra de subsidie is toegewezen. Er is ook een controle op bijvoorbeeld urenverantwoording. Bij Prometheus vertrouwen we op de kennis en kunde van De Breed & Partners. Zij zorgen ervoor dat onze subsidieaanvragen tijdig worden ingestuurd en dat de administratie ter verantwoording op orde is. Ik ben van mening dat alles waar een ander beter in is, je beter door die ander kunt laten doen. Zo ontstaan er mooie partnerships en houd je zelf de focus die nodig is om de beste te kunnen zijn op je eigen vakgebied.”