Innovatiebox maakt meer R&D-toepassingen mogelijk voor First Element

Geo-data, oftewel informatie over locaties. Waar staan files? Waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat? Waar kun je het best een torenflat bouwen? First Element houdt zich bezig met geografische oplossingen en heeft klanten als de politie, supermarktketen Jumbo en McDonalds. De organisatie bestaat al meer dan 28 jaar en profiteert al een aantal jaren van de voordelen uit (onder andere) de innovatiebox.

Door de voordelen die de innovatiebox biedt, kan First Element in de toekomst meer R&D-werkzaamheden verrichten. Het brengt de onderneming in staat plannen voor de toekomst te maken en nóg meer R&D-projecten te realiseren.

Vertalen naar presentatie

Erik van Hunnik van First Element: “Eén van de projecten waarbij wij profiteren van de innovatiebox is de geo-applicatie voor criminaliteitsanalyse. Ook al verliep het aanvraagtraject voor de innovatiebox prettig, we liepen natuurlijk wel tegen uitdagingen aan. De presentatie aan de Belastingdienst is bijvoorbeeld essentieel en deze moet goed overkomen. Ons product moesten we op de juiste manier vertalen in een presentatie. DB&P heeft ons gedurende het gehele traject zeer goed begeleid en de samenwerking was prettig.”

Efficiënte bezorging

Ook ontwikkelde First Element IBI, een ‘delivery app’ waarbij bezorgingen sneller en efficiënter verlopen. Met de app wordt de optimale bezorgroute berekend nadat adressen zijn gescand of via e-mail verstuurd. Daarnaast houdt de app rekening met verkeersomstandigheden. Bovendien kan de bezorger de bezochte adressen pas afvinken als hij in de buurt van het adres is, zodat er inzicht is waar en op welk tijdstip is bezorgd.

WBSO voor softwareontwikkeling

Ook draagt WBSO subsidie bij aan innovatie activiteiten van First Element. Erik: “De Breed & Partners begeleidt ons al ruim zeven jaar bij het aanvragen van WBSO subsidies voor softwareontwikkeling. Nicole Campen is onze adviseur van het eerste uur. Zij en haar collega’s snappen waar wij mee bezig zijn. Ze zijn echt heel goed in het omzetten van een innovatief idee naar een concrete subsidie aanvraag. Daarnaast hechten ze veel waarde aan persoonlijk contact. Even bellen of langskomen en elkaar bijpraten. De valkuil van nuchtere techneuten zoals wij, is dat je het innovatieve karakter van je initiatieven niet meer ziet. De Breed & Partners houdt ons scherp.”

Gretig om te innoveren

“Ik spreek ook voor mijn twee partners als ik zeg dat wij trots zijn op het feit dat wij in die 28 jaar altijd vernieuwend zijn geweest. Wij zijn gretig om te innoveren en investeren bewust veel tijd in het bijhouden van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Daarom lopen we na al die jaren nog steeds in de voorste linie en soms zelfs een stap vooruit. Klein blijven is een bewuste keuze geweest: het houdt ons flexibel en alert. De expertise die we missen, halen we er wel bij als het nodig is. We gaan dan voor het beste van het beste. En dat is nog altijd gelukt!”