"DB&P en Florijnz bieden samen de technische en financiële kennis die nodig is voor een dusdanig complexe aanvraag."

Eurostars verbindt naam aan baanbrekende innovatie van DS TAGS

In de luchtvaart worden jaarlijks ca. 3 miljard papieren bagagelabels gebruikt. Maak je hier een slinger van, dan kun je er 9.600 keer mee rond de aardbol. En dan te bedenken dat ze na één reis onbruikbaar zijn. Daar komt bij dat de bagage check-in nog altijd een tijdrovend proces op de luchthaven is. Dat kan anders! Met de oplossing van DS TAGS kunnen reizigers nu zelf hun bagage online inchecken en de elektronische bagage label updaten met hun eigen smartphone middels NFC of Bluetooth. Lange wachtrijen en onnodige papier verkwisting zijn verleden tijd!

Baanbrekende innovatie

De oplossing bestaat uit een elektronische bagage label, een smartphone app en een secure ‘travel document fulfilment platform’. De elektronische bagage label is uniek in zijn eenvoud: het bevat een e-paper display dat geen stroom nodig heeft om data vast te houden en waarop een barcode getoond kan worden. Samen met een geïntegreerde chip is de elektronische bagage label hierdoor zonder enige aanpassing op iedere luchthaven in de wereld te gebruiken. Het apparaat bevat tevens Bluetooth mogelijkheden, waardoor reizigers eenvoudig zelf met hun eigen smartphone en de DS TAGS app, data op hun elektronische bagage label kunnen zetten. De bagage label is ook nog eens herbruikbaar en gaat minimaal 5 jaar mee.

85% sneller bagage inchecken

Dankzij het DS TAGS platform in de cloud kan de elektronische bagage label op een veilige wijze gebruikt worden voor reizen van alle luchtvaartmaatschappijen die op het platform aangesloten zijn. De DS TAGS oplossing maakt het huidige bagage check-in en drop-off proces op de luchthaven maar liefst 85% sneller en reizigers hoeven niet langer aan te sluiten in de wachtrij op de luchthaven. Het scheelt de reiziger tijd en frustratie en de luchtvaartmaatschappij bespaart op incheck-personeel.

DB&P en Florijnz: technologische en financiële kennis

Carel Bruinings van DB&P heeft met succes WBSO en RDA voor ons aangevraagd. De vanzelfsprekende volgende stap was het aanvragen van innovatiekrediet. Hiervoor attendeerde Carel ons op Hans Minnaar van Florijnz Corporate Finance. De twee partijen bieden samen de technische en financiële kennis die nodig is voor de onderbouwing van een dusdanig grote en complexe aanvraag.

Eurostars en innovatiekrediet in één!

Met de gegevens van de aanvraag van innovatiekrediet, hebben we ook meteen Eurostars subsidie aangevraagd. We hadden echter niet verwacht dat beide aanvragen gehonoreerd zouden worden, hetgeen regeltechnisch ook niet mogelijk is. Gelukkig had het RVO voor uitzonderlijke gevallen een oplossing waar ook de Eurostars organisatie in Brussel graag hun toestemming voor wilde verlenen. Hierdoor is DS TAGS nu de eerste in Europa met een ‘Eurostars funded project’ dat is gefinancierd met innovatiekrediet. Carel heeft het potentieel gezien en op het juiste moment Hans ingeschakeld. Dat heeft bijzonder goed gewerkt!

Door Erik Harkes, CEO DS TAGS

Bent u ook op zoek naar een innovatiesubsidie of -regeling? Doe de gratis WBSO test