"DB&P helpt ons met het hele proces van WBSO, vanaf de aanvraag nemen zij alles uit handen en gaan er verder mee aan de slag. Dat gaat prima en we hebben er bijna geen omkijken meer naar. En dat is perfect."

Driessen HRM – Mensen maken het Verschil

De case van Driessen HRM kan terecht als succesverhaal bestempeld worden. Als eenmansbedrijf in 1993 door Jan Driessen opgericht, telt het familiebedrijf nu ruim 300 werknemers met, naast het hoofdkantoor in Helmond, ook locaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Venlo en Breda. En met een jaaromzet van 175 miljoen euro en om en nabij de 1000 organisaties als klant blijft Driessen gestaag doorgroeien.

Allround HRM-dienstverlener

Driessen HRM is een one stop shop HRM-dienstverlener die gespecialiseerd is in de publieke sector. Logisch, oprichter Jan Driessen was decennia lang hoofd Personeelszaken bij de gemeente Helmond voordat hij zijn eigen bedrijf begon. In ruim 20 jaar is zijn eenmansbedrijf uitgegroeid tot een full service dienstverlener op het gebied van Werk, Administratie en Software en bedient zij organisaties in de sectoren overheid, zorg en welzijn, cultuur en onderwijs. Een greep uit het aanbod: werving en selectie, uitzending en detachering, flex- en vervangingspools, ZZP-contractmanagement, salaris-, personeels- en uitkeringsadministratie, interim salarisadviseurs, payrolling, financiële administratie en een uitgebreid palet aan HRM-software. Driessen HRM kan bogen op een jaarlijkse autonome groei van maar liefst 30%. Vanwaar dit succes?

Voor mensen, door mensen

Divisiemanager Software Patrick Adriaansen werkt sinds 2000 bij Driessen HRM. Volgens hem is het succes het gevolg van twee factoren: “Onze mensen en de combinatie van ons dienstenaanbod. Mensen maken het verschil, dat staat centraal in onze visie en op dat geloof is onze gehele dienstverlening gebaseerd. En dat geldt niet alleen voor de organisaties waar wij voor werken, uiteraard geldt dat ook voor ons zelf. Het zijn namelijk ook bij Driessen de mensen die het verschil maken. Dat blijkt ook wel uit de hoge klanttevredenheid die we jaarlijks onderzoeken. We hebben de persoonlijke aanpak hoog in het vaandel staan en onze mensen denken goed mee met de klant. Dat is ook wat we regelmatig van onze klanten krijgen te horen. Maar ook op het gebied van medewerkertevredenheid scoren we hoog. Driessen is een bedrijf met een open bedrijfscultuur waar veel persoonlijke aandacht is voor de medewerkers en hun groei. Ik werk er al 14 jaar met veel plezier.”

HRM, een vak in beweging

Het vakgebied HRM is als altijd sterk in beweging. De afgelopen jaren heeft daar ook de automatisering zijn intrede gedaan. Een ontwikkeling die Adriaansen nauwlettend in de gaten houdt: “Wat we zien is dat de introductie en implementatie van e-HRM een grote vlucht heeft genomen. Was het een aantal jaren geleden nog iets aparts, nu is het echt mainstream aan het worden en zijn al veel onderdelen bij organisaties uitgerold. Vacatures, verzuimregistraties, salariëring, het inzien of wijzigen van roosters, het indienen en afhandelen van declaraties, het berekenen en analyseren van de kosten woon-werkverkeer, persoonlijke ontwikkelingsplannen, workflows: al dat soort dingen waar voorheen een hele papierwinkel mee gemoeid was worden in hoog tempo digitaal. Processen worden sneller en efficiënter uitgevoerd, er zijn minder kosten mee gemoeid, er worden minder fouten gemaakt. Wij ondersteunen die ontwikkeling en bewegen natuurlijk mee.

Driessen houdt de vinger aan de pols

“In samenwerking met TNS Nipo voeren wij ook regelmatig onderzoeken uit naar vakinhoudelijke trends en marktontwikkelingen. En dat is niet alleen om beter op die ontwikkelingen in te kunnen spelen. Wij vinden dat je kennis moet delen. Daarom houden we regelmatig congressen over HRM en publiceren we over actuele thema’s binnen de publieke sector. Intern stemmen we onze drie divisies zo goed mogelijk op elkaar af met een zo breed en actueel mogelijk aanbod. Zodat we goed zijn voorbereid op het moment dat er veranderingen aankomen zoals bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe wet- en regelgeving of cao’s.Heel actueel op dit moment zijn onder meer de invoering van de Werkkostenregeling, de nieuwe wet Werk en Zekerheid die betrekking heeft op het flexwerk, maar bijvoorbeeld ook de nieuwe CAO voor het Voortgezet Onderwijs.. Die actualiteiten houden we voortdurend in de gaten en publiceren hier direct over.

Software, katalysator van automatisering

Software speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling die het vak de afgelopen jaren doormaakte. Geen wonder dat Driessen naast de divisies Werk en Administratie ook over een eigen divisie Software beschikt. Hier wordt hoogwaardige software ontwikkeld – voor de klant, maar ook voor intern gebruik. Adriaansen: “We ontwikkelen software voor onze klanten zoals het HRM-kennissysteem RAP en de VervangingsManager, maar ook voor ons uitzendbureau bouwen we onze eigen innovatieve software. Een mooi voorbeeld is Driessen Jobs, een flexportaal waar mensen informatie en cv`s kunnen achterlaten. Dit systeem heeft een zoekstructuur die automatisch cv`s analyseert en profielen verrijkt waarmee de match tussen kandidaten en vacatures geoptimaliseerd wordt. Maar het systeem is bijvoorbeeld ook gekoppeld aan databases van derden en onze eigen verloningssoftware. Driessen Jobs maakt zo veel handmatig werk overbodig.”

Innovatieve software is subsidiabel

Driessen Jobs werd begin 2014 ontwikkeld en kwam mede tot stand dankzij een subsidie in het kader van de Wet Bevordering Speur en Ontwikkelwerk. Die WBSO-subsidie werd op haar beurt weer verzorgd door De Breed & Partners die Driessen sinds 2009 helpt met subsidieaanvragen. Adriaansen is enthousiast over de samenwerking: “We zitten regelmatig met De Breed & Partners om de tafel. Dan geven we een overzicht van de projecten waar we op dat moment mee bezig zijn en wat de technische uitdagingen hierbij zijn. De Breed & Partners bekijkt dan in hoeverre onze projecten subsidiabel zijn. Ze helpen ons met het hele proces van WBSO, vanaf de aanvraag nemen zij alles uit handen en gaan er verder mee aan de slag. Dat gaat prima en we hebben er bijna geen omkijken meer naar. En dat is perfect.”