"Maximaal resultaat met minimale inspanning van onze kant."

Blendle: nog geen Euro loonbelasting dankzij WBSO

Een tweet van Alexander Klöpping: “In het najaar ga ik beginnen met m’n eigen start-up. Daarvoor zoek ik per direct een front-ender.” Carel Bruinings van DB&P reageert: “Ik ben zelf geen developer, maar kan je developers wel 50% goedkoper maken dankzij de WBSO subsidie!” Deze proactieve benadering spreekt Klöpping aan: binnen een week was de samenwerking tussen Blendle en DB&P een feit.

Blendle: de digitale kiosk

In april 2014 ging de digitale kiosk Blendle open. Een uniek concept: je koopt geen krant of tijdschrift, maar één artikel. In één klik. Op het moment dat het jou uitkomt. De artikelen die je extra raken of aanspreken, deel je met je vrienden op Facebook of Twitter. Een heel nieuwe manier van nieuws vergaren en delen! Inmiddels heeft Blendle meer dan 400.000 gebruikers.

Over de grens

Jochem van Soest, CFO Blendle: “We zijn erin geslaagd om een grote groep mensen, die tot nu toe niet of nauwelijks voor journalistiek betaalde, weer kennis te laten maken met de fantastische stukken die in kranten en tijdschriften staan. Ons aanbod varieert van de Wall Street Journal tot de Story. Om over een nog breder en dieper aanbod van journalistieke artikelen te kunnen beschikken, bieden we Blendle inmiddels ook aan in Duitsland. Het volgende land waar we op mikken is de USA.”

Technische innovaties

“Onze nieuwste technische innovaties is de ‘Blendle button’ voor websites van kranten en tijdschriften. Wij zijn hem nu aan het testen op vn.nl. Met één druk op de knop krijgt de lezer toegang tot de losse artikelen van het betreffende label. Met dezelfde knop worden ook instellingen gewijzigd en betalingen gedaan. Alles in één! Daarnaast zijn wij de notificatie die elke gebruiker ’s ochtends per mail ontvangt nog verder aan het personaliseren, zodat hij of zij nog beter wordt aangesproken op zijn of haar persoonlijke interesses. Ons streven: het juiste artikel, op het juiste moment, bij de juiste persoon.”

Belastingvoordeel met WBSO

“Carel Bruinings heeft toegang tot onze roadmap en pikt daar feilloos de projecten uit die in aanmerking komen voor subsidie of belastingvoordeel. Hij weet onze ontwikkelaars te vinden en de juiste informatie voor de aanvragen boven water te krijgen. Met minimale inspanning van onze kant, weet DB&P het maximale resultaat te behalen. Dankzij de WBSO hebben we voor onze developers nog geen euro loonbelasting hoeven af te dragen.”

Ook een veelbelovende start-up? Doe hier de gratis WBSO test.