"Wij hoeven ons niet te verdiepen in ingewikkelde wet- en regelgeving en kunnen ons gewoon bezig houden met ons eigen werk. En dat geeft rust!"

Innovatieve redactionele tools bij het ANP

Sinds 1934 voorziet het ANP kranten, radio en televisie van nieuws. Daarin is strikt genomen in al die jaren niets veranderd. Wel heeft de komst van internet, smartphones en tablets het tempo en de vorm van verspreiding van nieuws enorm veranderd. Waar het nieuws vroeger werd gebruikt als grondstof voor kranten of televisie, wordt het tegenwoordig door veel mediaklanten direct doorgeplaatst naar digitale platforms. Behalve in tekst en foto gebeurt dat steeds meer in video, graphics en animaties. Om ons aan te kunnen passen aan het sterk veranderende journalistieke landschap, besteden wij bij het ANP veel aandacht aan de ontwikkeling van innovatieve redactionele tools.

Méér dan een persbureau

Wat velen niet weten is dat het ANP naast onafhankelijk persbureau ook een zakelijke dienstverlener is met een breed scala aan diensten op het gebied van nieuws en informatie. Zo bieden wij online diensten om nieuws en social media te monitoren en produceren wij content in opdracht van derden. Onze klanten zijn persvoorlichters, woordvoerders en marketing en communicatie professionals van zowel commerciële bedrijven als overheidsinstellingen.

Innovatief

Wij zijn innovatief in de manier waarop wij internet technologieën gebruiken om informatiediensten te ontwikkelen. Een unieke dienst waar wij enorm trots op zijn is de verkiezingsdienst van ons persbureau. In huis ontwikkelde software stelt ons in staat om de voorlopige verkiezingsuitslag al dezelfde avond aan te leveren aan de NOS, RTL Nieuws en andere landelijke media. De officiële uitslagen die de Kiesraad pas vijf werkdagen na de verkiezingen bekend maakt, hebben tot nu toe al onze voorlopige uitslagen bevestigd!

Werk uit handen

Sinds 2012 verzorgt De Breed &Partners (DB&P) voor ons de aanvragen voor de WBSO en RDA subsidies. De aanleiding was de software ontwikkeling van onze verkiezingsdienst. Tweede Kamerverkiezingen, Provinciale Statenverkiezingen, Europese Parlementsverkiezingen en Gemeenteraadsverkiezing: elke verkiezing vraagt om een andere techniek om de uitslagen door te rekenen. Een ingewikkeld project dat al onze aandacht vroeg en nog steeds vraagt. Gelukkig neemt DB&P heel veel werk uit handen en geven ze op de juiste momenten aan wat je moet registreren of aanleveren om de subsidies te kunnen verantwoorden en vasthouden. Wij hoeven ons niet te verdiepen in ingewikkelde wet- en regelgeving en kunnen ons gewoon bezig houden met ons eigen werk. En dat geeft rust!

Bent u ook op zoek naar een innovatiesubsidie of -regeling? Doe de gratis WBSO test op www.debreed.nl.