ICT sector

ICT-sector

De ICT sector in Nederland is groot en blijft maar groeien. Dat is niet vreemd als u bedenkt dat innovatieve ICT-oplossingen in alle sectoren van de economie worden toegepast. De ICT sector wordt daarom ook wel de drijvende kracht achter de Nederlandse economie genoemd.

Bent u werkzaam in de ICT sector? En houdt u zich bezig met innovatieve technologieën? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie of andere financieringsvormen. Subsidies voor de ICT sector:

Subsidie voor productontwikkeling (WBSO)

Houdt u zich bezig met de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur? Wellicht is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) interessant voor u. Kijk of uw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie via de WSBO-test.

Subsidie voor innovatiestimulering (MIT)

Als u betrokken bent bij innovatie-activiteiten in topsectoren of u denkt eraan innovaties op de markt te brengen, bekijk dan eens de mogelijkheden van Subsidie voor innovatiestimulering (MIT).

Horizon 2020 voor onderzoek en innovatie

Horizon 2020 is een subsidieprogramma van de Europese Unie en richt zich op het stimuleren van innovatie om het Europese concurrentievermogen te vergroten en maatschappelijke problemen aan te pakken. Bedrijven en kennisinstellingen die in internationaal verband bezig zijn met onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie kunnen subsidie aanvragen.

Subsidie voor innovatieve internetprojecten (SIDN Fonds)

Het SIDN-fonds staat voor een sterk internet voor iedereen en heeft als doel een bijdrage te leveren aan het versterken van de economische en maatschappelijke waarde van het internet. Houdt u zich bezig met internetprojecten die het verschil maken? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

De Innovatiebox

Bedrijven die innovatieve activiteiten in Nederland mogelijk maken, maken aanspraak op aantrekkelijke fiscale voordelen. De Innovatiebox is door de overheid ter beschikking gesteld om speur- en ontwikkelingswerk (R&D) extra aantrekkelijk te maken.

Blog: Octrooi aanvragen voor software? Het kan wel!

Consultant Raf Grubben schreef een blog over programmatuur en octrooien, want het is absoluut de moeite waard om na te denken over een octrooiaanvraag op computer geïmplementeerde uitvindingen.

Nicole CampenRobert van Loon | Consultant | De Breed & PartnersMeer informatie?

Wilt u meer informatie over financieringsvormen voor de ICT sector of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor één van deze regelingen? Neem dan contact met consultant Nicole Campen of Robert van Loon.