Gaming sector subsidies

Gaming

Gaming is niet langer enkel verbonden aan de entertainmentbranche. Gametechnieken worden tegenwoordig ook toegepast in andere omgevingen, vaak met als doel om gebruikers te motiveren of te informeren. Gamification is dan ook steeds meer aanwezig in andere sectoren zoals in de zorg of in het onderwijs.

Houdt u zich bezig met gameontwikkeling?

Dan zijn er veel mogelijkheden voor subsidies en innovatiefinanciering. Subsidies en fondsen zijn gericht op het stimuleren van onderzoek, experimenten, ontwerp, implementatie, productie en reflectie op het gebied van digitale cultuur en gameontwikkeling. Daarnaast is de marktgerichte ontwikkeling van een nieuw product, proces of dienst van belang om technologische ontwikkeling binnen gaming te versnellen. De volgende subsidieregelingen zijn interessant voor uw sector:

 • Subsidie voor productontwikkeling (WBSO)

  Houdt u zich bezig met de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur? Wellicht is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) interessant voor u. Kijk of uw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie via de WSBO-test.

 • De Innovatiebox

  Bedrijven die innovatieve activiteiten in Nederland mogelijk maken, maken aanspraak op aantrekkelijke fiscale voordelen. De Innovatiebox is door de overheid ter beschikking gesteld om speur- en ontwikkelingswerk (R&D) extra aantrekkelijk te maken.

 • Subsidie voor innovatiestimulering (MIT)

  Als u betrokken bent bij innovatie-activiteiten in topsectoren of u denkt eraan innovaties op de markt te brengen, bekijk dan eens de mogelijkheden van Subsidie voor innovatiestimulering (MIT).

 • Horizon 2020 voor onderzoek en innovatie

  Horizon 2020 is een subsidieprogramma van de Europese Unie en richt zich op het stimuleren van innovatie om het Europese concurrentievermogen te vergroten en maatschappelijke problemen aan te pakken. Bedrijven en kennisinstellingen die in internationaal verband bezig zijn met onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie kunnen subsidie aanvragen.

 • Europese subsidie voor technologie (Eurostars)

  Bent u bezig met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe producten, processen of diensten? Werkt u daarbij samen met partners in andere EU-landen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van Eurostars.

 • Het Gamefonds

  Houdt uw onderneming zich bezig met onderzoek naar of de ontwikkeling of productie van artistieke games? Dan biedt het Gamefonds wellicht uitkomst voor uw financieringsbehoefte.

Meer informatie?

Maud Lange | Consultant | De Breed & PartnersRoel Schuurkes | Consultant | De Breed & PartnersWilt u meer informatie of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor één van deze subsidieregelingen? Neem dan contact met op met consultant Roel Schuurkes of Maud Lange. Dit kan ook via het contactformulier op deze pagina. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste financieringsmix passend bij uw project of innovatie.