WBSO bezwaar indienen

Het kan voorkomen dat de RVO uw WBSO aanvraag afkeurt. Als u het niet eens bent met deze beslissing kunt u hier bezwaar tegen maken. Wij nemen de bezwaarprocedure graag voor u uit handen en stellen geheel gratis een bezwaarschrift op. Dit bespaart u tijd maar ook moeite om de juiste bewoording te vinden. DB&P spreekt namelijk de taal van de overheid en zorgt voor de complete afwikkeling, dit doen wij geheel kosteloos.

WBSO bezwaar indienen: hoe werkt dit?

Het is belangrijk een bezwaar op tijd in te dienen. Na ontvangst van de WBSO verklaring (S&O verklaring) heeft u 6 weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen. Wij formuleren een formeel verzoek waarbij we aangeven het niet eens te zijn met de beslissing op de WBSO aanvraag. Dat kan een afwijzing zijn of een gedeeltelijke toekenning. Van de RVO ontvangt u een verzoek om toelichting en een gestelde indieningstermijn. Uiteraard bewaken wij alle termijnen voor u. DB&P dient vervolgens de toelichting (het volledige bezwaar) in waarna de RVO 6 weken de tijd heeft voor een beslissing.

Het kan gebeuren dat de RVO nog aanvullende informatie wenst. Ook hier gaan wij mee aan de slag. Als de RVO alle gevraagde informatie in ontvangst heeft genomen wordt het bezwaarschrift inhoudelijk beoordeeld. Een uitgebreide toelichting kan gegeven worden tijdens een hoorzitting.

Stappen bezwaar indienen

  1. Beschikking ontvangen
  2. Binnen 6 weken: Verzoek tot bezwaar indienen naar RVO.nl
  3. Ontvangst RVO met termijn voor indienen volledig bezwaar
  4. Bezwaar indienen plus evt verzoek om toelichting tijdens een hoorzitting
  5. Binnen 6 weken: ontvangst beslissing. RVO kan deze termijn verlengen
  6. Uitnodiging van RVO voor deelnemen aan hoorzitting
  7. Binnen 6 weken: ontvangst beslissing

Hoorzitting bij de RVO

Tijdens de hoorzitting is er gelegenheid om het bezwaar te motiveren. DB&P zorgt, samen met u, voor een grondige voorbereiding en begeleiding van het bezwaar. De RVO heeft 6 weken de tijd voor een beslissing op het ingediende bezwaar.

De beslissing

Binnen 6 weken na het verstrijken van het bezwaartermijn of de hoorzitting ontvangt u een beslissing op het bezwaarschrift. Ook tegen deze beslissing kan in beroep gegaan worden. DB&P verzorgt alle correspondentie en contact met de RVO zodat u zorgeloos bezig kunt zijn met innoveren.
Wenst u gebruik te maken van deze service? Neem dan contact op met Nicole Campen van De Breed & Partners via campen@debreed.nl of via 076-5654321.