WBSO administratie

Indien u een WBSO verklaring ontvangt, bent u als werkgever verplicht om een sluitende S&O of R&D administratie bij te houden en na afloop van het subsidiejaar de werkelijke S&O-uren te melden. Deze WBSO administratie geeft per project een duidelijk overzicht van de uitgevoerde werkzaamheden.

De verschillende onderdelen van een WBSO administratie

Een WBSO administratie bevat de volgende documenten en dient 7 jaar bewaard te blijven:

  • Het aantal gerealiseerde S&O-uren per dag, per project en per medewerker.
  • De voortgang van de uitgevoerde S&O-werkzaamheden.
  • BSN’s van de medewerkers die S&O-werkzaamheden verrichten.
  • Alle documenten per project met daarop de datum en de naam van de opsteller. (vergaderstukken, rapportages, correspondentie enz.)
  • Brieven en beschikkingen afkomstig van de RVO.

Voor alle documentatie en bestanden is er een klantenportaal ontwikkeld. Hierin kunt u de status van uw aanvragen zien, maar ook alle belangrijke documenten worden hier opgeslagen.

Tijdsregistratie

Wanneer het registreren van tijden een tijdrovende klus wordt gaat er iets verkeerd. Daarom is het belangrijk om dit op een slimme manier aan te pakken. Samen met klanten hebben wij verschillende programma’s en tools getest. Hieruit blijkt dat Timeular de beste oplossing biedt en het makkelijkst is in gebruik.

Timeular is vergelijkbaar met een dobbelsteen met acht kanten, waarmee een developer gemakkelijk zijn tijden kan bijhouden. Het werkt heel eenvoudig. De Timeular communiceert met een app en er zit een stickersetje bij de gadget waarop u bepaalde taken kunt noteren. Wanneer u de ‘dobbelsteen’ draait wordt dit dus automatisch vastgelegd, zonder dat daar enige vorm van handmatige administratie bij komt kijken. Op locatie werken is ook geen enkel probleem aangezien u het apparaatje makkelijk mee kan nemen.

Wilt u advies over hoe u uw WBSO administratie moet inrichten? Vul dan het contactformulier in en één van onze consultants zal contact met u opnemen.

Bestel direct uw Timeular

Meer informatie?

Bent u benieuwd wat een WBSO administratie precies inhoudt? Wat er van u wordt verwacht? En wat de valkuilen zijn bij het administreren van uw werkzaamheden? Download dan hier gratis de factsheet.