fintech

FinTech

De rol van FinTech in de globale economie wordt steeds groter. FinTech wordt dan ook toegepast in alle onderdelen van het financiële verkeer. Hierbij valt te denken aan transacties, kredietverlening en financiële software.

Bent u als ondernemer bezig met innoverende technologieën binnen de FinTech? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie. DB&P helpt u graag bij het beoordelen van de verschillende mogelijkheden. De volgende regelingen zijn interessant voor de FinTech sector:

 • Subsidie voor productontwikkeling (WBSO)

  Houdt u zich bezig met de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur? Wellicht is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) interessant voor u. Kijk of uw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie via de WSBO-test.

 • Subsidie voor innovatiestimulering (MIT)

  Als u betrokken bent bij innovatie-activiteiten in topsectoren of u denkt eraan innovaties op de markt te brengen, bekijk dan eens de mogelijkheden van Subsidie voor innovatiestimulering (MIT).

 • Subsidie voor innovatieve internetprojecten (SIDN Fonds)

  Het SIDN-fonds staat voor een sterk internet voor iedereen en heeft als doel een bijdrage te leveren aan het versterken van de economische en maatschappelijke waarde van het internet. Houdt u zich bezig met internetprojecten die het verschil maken? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

 • Horizon2020 voor onderzoek en innovatie

  Horizon 2020 is het een subsidieprogramma van de Europese Unie en richt zich op het stimuleren van innovatie om het Europese concurrentievermogen te vergroten en maatschappelijke problemen aan te pakken. Bedrijven en kennisinstellingen die in internationaal verband bezig zijn met onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie kunnen subsidie aanvragen.

 • De Innovatiebox

  Bedrijven die innovatieve activiteiten in Nederland mogelijk maken, maken aanspraak op aantrekkelijke fiscale voordelen. De Innovatiebox is door de overheid ter beschikking gesteld om speur- en ontwikkelingswerk (R&D) extra aantrekkelijk te maken.

Partnership met Holland FinTech

DB&P is lid van het netwerk Holland FinTech, de grootste onafhankelijke marktplaats voor financieel technologische bedrijven. Holland FinTech zorgt ervoor dat alle stakeholders samen sterker staan. Het netwerk van Holland FinTech helpt ons bedrijven te verbinden die innovatiefinanciering nodig hebben.

Houdt u zich bezig met Blockchain?

Dan zijn er mogelijkheden voor subsidies en innovatiefinanciering. Het ethereum is een voorbeeld van een platform waarbij de blockchaintechnologie gebruikt kan worden voor toepassingen. De meest bekende toepassing van deze technologie is de Bitcoin, maar er zijn op dit moment veel bedrijven bezig met het ontwikkelen van toepassingen van deze nieuwe IT-infrastructuur. Naast directe transacties, kan men ook denken aan voorwaardelijke acties die alleen in gang worden gezet, mits er wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden in een ‘Smart Contract’.

Blog: wat u moet weten over blockchaintechnologie

Wilt u lezen hoe de blockchaintechnologie precies werkt, bekijk dan deze blog en ontdek wat onze experts hierover schrijven.

Meer informatie?

FinTech

Wilt u meer weten of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact met op met consultant Roel Schuurkes of Jelmer Ruitinga. Dit kan ook via het contactformulier op deze pagina. Wij helpen u graag bij het vinden van de financieringsmix, passend bij uw innovatie.