Crowdfunding

Invulling geven aan uw financieringsbehoefte gaat tegenwoordig steeds vaker door middel van alternatieve financiering. Bijvoorbeeld in de vorm van crowdfunding, een groeiend fenomeen in zowel binnen- als buitenland.

Bij crowdfunding investeren veel investeerders (de crowd) samen in een project of bedrijf. Hiermee delen zij het risico. Meestal verloopt dit proces via een online platform: het crowdfundingplatform. Deze platforms brengen geldvragers en geldgevers samen. In ruil voor het financieren wil de crowd een rendement maken. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type funding. Bij mkb-organisaties worden de volgende vormen het meest toegepast:

  • Op een lening gebaseerde crowdfunding
    Op basis van een lening wordt er geld geïnvesteerd en zodra de afgesproken termijn is verlopen ontvangen de investeerders hun oorspronkelijke inleg terug inclusief rente.
  • Op aandelen gebaseerde crowdfunding
    Hierbij koopt de investeerder aandelen op en in ruil daarvoor ontvangt hij / zij een financiële vergoeding die afhankelijk is van de omzet of winst die wordt behaald. Zodra er rendement wordt behaald profiteert de investeerder hiervan.

Investormatch

Investormatch is opgericht in 2011 en uitgegroeid tot hét financieringsplatform waar investeerders rechtstreeks in start-ups en mkb investeren. Middels informal investing en crowdfunding voorziet Investormatch innovatieve ondernemers van financiering. Naast ‘de crowd’ heeft het platform ook een groep van 650 gescreende investeerders aan zich gebonden. Investormatch is sinds 2016 onderdeel van DB&P. Lees hier meer over ons eigen crowdfundingplatform Investormatch.

Hét crowdfunding platform Investormatch

De Breed & Partners werkt op basis van ‘no cure, no pay’ voor crowdfund aanvragen.