Financiering voor uw start-up

Een start-up staat voor innovatie. Het begint vaak met een slimme oplossing voor een probleem waar bijna iedereen weleens mee te maken heeft.

Om groei te realiseren is het belangrijk om de financiële haalbaarheid onder de loep te nemen. Hoeveel kapitaal heeft u nodig om de start-up te laten groeien? Hoeveel geld heeft u al? En waar haalt u het resterende bedrag vandaan?

Een lening bij de bank is een optie, maar banken zijn vaak terughoudend wanneer een bedrijf nog maar weinig of geen omzet heeft gedraaid. Daarom is het verstandiger om andere mogelijkheden te overwegen. Wij hebben een aantal interessante financieringsvormen voor u op een rijtje gezet:

Welke financieringsvormen passen het beste bij uw startup?   Startersscan

Welke financieringsvormen zijn er voor starters?

Subsidies en kredieten

De Nederlandse overheid stimuleert innovatieve ondernemers door middel van diverse subsidies. Zo is er de Vroegefasefinanciering (VFF) waarmee u kunt onderzoeken of uw idee een kans van slagen heeft op de markt. Het innovatiekrediet kan worden aangewend om een innovatie met uitstekend marktperspectief verder te ontwikkelen. En met de WBSO subsidie wordt een deel veel de loonkosten voor R&D-werkzaamheden gecompenseerd wanneer uw startup zich bezighoudt met technische innovatie.

Crowdfunding

Een crowdfundingcampagne is een goede manier om een lening aan te trekken voor uw bedrijf. Daarbij is het de uitgelezen kans om af te tasten of de wereld wel zit te wachten op uw product of dienst, het levert naamsbekendheid op en u heeft direct ambassadeurs voor uw start-up of product. Daarnaast kan een succesvolle crowdfundingcampagne leiden tot een serieuze private investeerder.

Informal investing

Door de nog altijd lage rente zijn investeerders continu op zoek naar manieren om meer rendement uit hun vermogen te halen. Hoewel de risico’s die verbonden zijn aan het investeren in een start-up hoog zijn, zijn de opbrengsten dat ook. Investormatch heeft een groot netwerk met informal investors aan zich gebonden. U kunt uw pitch op de website plaatsen of u kunt tijdens een investeerdersmeeting van Investormatch pitchen voor een groep investeerders.

financieringMeer informatie?

Wilt u meer informatie over de financieringsmogelijkheden voor start-ups? Of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor één van deze financieringsvormen? Neem dan contact op met consultant Jelmer Ruitinga.