Financiering voor uw scaleup

Met een omzet van € 10 miljoen en een minimaal bestaan van vijf jaar mag een bedrijf zich scaleup noemen. Scaleups zijn in de meeste gevallen relevant voor een brede markt. Daarnaast worden internationale kansen niet uitgesloten. Omdat scaleups groeiende bedrijven zijn, is er voortdurend kapitaal nodig. Maar waar halen scaleups hun financiële middelen vandaan?

Als ondernemer probeert u op de hoogte te blijven van de financiële mogelijkheden van uw scaleup. Uiteraard kunt u bij de bank terecht voor bancaire leningen of kredieten, maar er zijn ook alternatieve financieringsvormen, denk hierbij aan crowdfunding en fiscale en subsidieregelingen.

Financieringsmogelijkheden voor scaleups

Om uw projecten te financieren, zijn er diverse mogelijkheden. Welke mogelijkheid het best past bij uw organisatie, is afhankelijk van verschillende factoren. Een aantal financieringsmogelijkheden voor scaleups zijn:

Subsidies en kredieten

Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw projecten te financieren? Voor scaleups zijn er diverse subsidieregelingen of kredieten. Denk hierbij vooral aan regelingen op het gebied van innovatie, internalisering of duurzaam ondernemen. Vraagt u zich af wat de kansen zijn voor uw scaleup? Maak vrijblijvend een afspraak met een DB&P consultant om deze te bespreken.

Crowdfunding en Informal Investment

Door de nog altijd lage rente zijn investeerders continu op zoek naar manieren om meer rendement uit hun vermogen te halen. Bij Investormatch kunnen scaleups hun plan aan investeerders voorleggen. Investormatch heeft een groot netwerk met informal investors aan zich gebonden. Particuliere of zakelijke investeerders kunnen kosteloos investeren in uw plannen, nadat u deze middels een pitch aan de investeerders hebt gepresenteerd. 

scaleupWaar liggen kansen voor uw scaleup?

Hebt u een idee of project in gedachten? Maar heeft u onvoldoende kennis over de financiële mogelijkheden? DB&P consultant Nicole Campen is expert op het gebied van scaleup financiering. Wilt u een vrijblijvend gesprek met Nicole Campen? Zij neemt graag met u de financieringsmix van uw scaleup onderneming onder de loep.