Financiering voor uw MKB bedrijf

Mkb-ondernemingen worden ook wel de ‘banenmotor van Nederland’ genoemd. Midden- en kleinbedrijven zijn onmisbaar in onze maatschappij. Elke mkb-onderneming streeft naar groei, maar om als bedrijf te groeien, zijn er financiële middelen nodig. Hoe worden deze gerealiseerd?

Voor de verschillende ambities die u als ondernemer hebt, kunt u denken aan verschillende financieringsvormen. Uiteraard kunt u bij de bank terecht voor bancaire leningen of kredieten. Daarnaast zijn er ook andere interessante financieringsvormen, waar ondernemers niet altijd aan denken.

Financiering voor uw projecten

Welke financieringsmogelijkheid voor uw onderneming het meest interessant is, hangt af van het project. Een aantal belangrijke financieringsmogelijkheden zetten we op een rij:

Financieringsvormen MKB bedrijven:

Subsidie en fiscale regelingen

Op het gebied van subsidies en fiscale regelingen zijn er voor het mkb-ondernemingen veel mogelijkheden. Ondernemers kiezen dan ook vaak voor subsidie om projecten (deels) te financieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projecten op het gebied van innovatie, internalisering of duurzaam ondernemen. Mocht uw mkb ambities hebben op deze gebieden, dan is het verstandig u te verdiepen in de verschillende subsidie- en fiscale regelingen.

Crowdfunding en informal investment

Door de nog altijd lage rente zijn investeerders continu op zoek naar manieren om meer rendement uit hun vermogen te halen. Bij Investormatch kunnen mkb’ers hun plan aan investeerders voorleggen. Particuliere of zakelijke investeerders kunnen vervolgens kosteloos investeren in deze plannen. Daarnaast heeft Investormatch een groot netwerk met informal investors aan zich gebonden. U kunt uw pitch op de website plaatsen of u kunt tijdens een investeerdersmeeting van Investormatch pitchen voor een groep investeerders.

MKBWaar liggen kansen voor uw mkb?

Hebt u een idee of project in gedachten? Maar weet u niet hoe u deze kunt financieren? DB&P consultant Mark van Dijk is expert op het gebied van mkb-financiering. Met zijn kennis op het gebied van subsidies en oog voor de groei- en ontwikkelplannen van ondernemers, zijn er al vele financieringsaanvragen succesvol ingediend. Wilt u een vrijblijvend gesprek met Mark van Dijk? Hij neemt graag de financieringsmix van uw mkb met u door.