chemie

Topsector Chemie

Nederland wil in 2050 een leidende rol nemen in de overgang naar groene chemie en hét land van de groene en duurzame chemie worden. Naast duurzaamheid richt de Topsector chemie zich ook op gezondheid, voeding, energie, transport, grondstoffen en klimaat.

Is uw organisatie actief in de chemie sector? Wilt u graag weten of u kunt besparen op kosten voor uw projecten? DB&P helpt u graag met het inventariseren van financieringsmogelijkheden in de chemie sector. Onderstaande regelingen zijn interessant in uw sector:

 • Crossroads Nederland – Vlaanderen

  Bent u een MKB’er in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland? Zou u graag de technische- of commerciële haalbaarheid van uw innovatieproject willen onderzoeken? Crossroads is een project met als doel een stimulans te bieden voor duurzame grensoverschrijdende samenwerkingen tussen KMO/MKB-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland. Wilt u meer weten over Crossroads subsidie? Vraag naar de mogelijkheden voor Crossroads subsidie.

 • Energie Investeringsaftrek (EIA)

  Met de Energie en Investeringsaftrek (EIA) is het doel om energiebesparing en de inzet van duurzame energie door ondernemingen te stimuleren middels een extra belastingaftrek.

 • Milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen (MIA en Vamil)

  Deze twee regelingen zijn opgezet met als doel investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te stimuleren óf ervoor te zorgen dat innovatieve, milieuvriendelijke producten sneller op de markt gebracht worden.

 • Subsidie voor productontwikkeling (WBSO)

  Houdt uw onderneming zich bezig met de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur? Wellicht is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) interessant voor u. Kijk of uw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie via de WSBO-test.

 • Horizon 2020 voor onderzoek en innovatie

  Horizon 2020 is een subsidieprogramma van de Europese Unie en richt zich op het stimuleren van innovatie om het Europese concurrentievermogen te vergroten en maatschappelijke problemen aan te pakken. Bedrijven en kennisinstellingen die in internationaal verband bezig zijn met onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie kunnen subsidie aanvragen.

 • Subsidie voor innovatiestimulering (MIT)

  Als u betrokken bent bij innovatie-activiteiten in topsectoren of u denkt eraan innovaties op de markt te brengen, bekijk dan eens de mogelijkheden van Subsidie voor innovatiestimulering (MIT).

Meer informatie?

ChemieWilt u meer informatie over financieringsvormen voor de chemiesector of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor één van deze regelingen? Neem dan contact met subsidieconsultant Corné van Gool van DB&P.