subsidies voor de bouwsector

Bouwsector

De economische groei zorgt voor een stijging van de bouwproductie in Nederland. Veel bedrijven in de bouwsector zetten daarom in op digitalisering om bouwprocessen te versnellen. Verduurzaming van de sector draagt bovendien bij aan een beter milieu.

Welke subsidieregelingen zijn interessant in de bouwsector?

Bent u ook actief in de bouwsector? En bent u benieuwd hoe u kosten kunt besparen door middel van subsidies? Er zijn verschillende mogelijkheden, subsidieadviesbureau DB&P helpt u graag bij het beoordelen van de verschillende mogelijkheden voor innovatiesubsidies in de bouwsector.

 • Subsidie voor productontwikkeling (WBSO)

  Houdt u zich bezig met de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur? Wellicht is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) interessant voor u. Kijk of uw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie via de WSBO-test.

 • Milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen (MIA en Vamil)

  Deze twee regelingen zijn opgezet met als doel investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te stimuleren óf ervoor te zorgen dat innovatieve, milieuvriendelijke producten sneller op de markt gebracht worden.

 • Duurzaamheid in het bedrijfsleven (ESF Duurzame Inzetbaarheid)

  ESF duurzame inzetbaarheid richt zich op de bevordering van duurzaamheid in het bedrijfsleven. Duurzaam inzetbaar zijn werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn. De subsidie richt zich op de kosten die het inhuren van een adviseur met zich meebrengen.

 • Energie Investeringsaftrek (EIA)

  Met de Energie en Investeringsaftrek (EIA) is het doel om energiebesparing en de inzet van duurzame energie door ondernemingen te stimuleren middels een extra belastingaftrek.

 • Partnership met SCAB Accountants & Adviseurs

  DB&P werkt samen met SCAB. Dit zorgt voor een verbreding van de dienstverlening van beide partijen. Enerzijds kunnen wij klanten die actief zijn in de bouwsector koppelen aan SCAB en anderzijds kan SCAB relaties die vragen hebben over financiering doorsturen naar ons. Deze partnership zorgt voor een verbreding van onze dienstverlening. Daarnaast kunnen wij de relaties van SCAB nu ook beter informeren over relevante subsidies in de bouwsector.

 

John Dalenoord | Consultant | De Breed & PartnersMeer informatie?

Wilt u meer weten over één of meer van deze regelingen? Of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met consultant John Dalenoord. Dit kan ook via het contactformulier op deze pagina. Wij helpen u graag bij het vinden van de financieringsmix passend bij uw innovatie.