Uitdaging aanvaard!

Wat is de zin van innovatie? Met deze vraag daagt de Breed & Partners ons uit om na te denken, en een mening te vormen over innovatie. En dat triggert mij meteen. Want natuurlijk moet er geïnnoveerd worden. Stilstand is achteruitgang, en we moeten vooruit. Hoe zouden we ons anders aan willen passen aan de veranderende wereld om ons heen? We moeten antwoorden bedenken op de vraagstukken van deze tijd. Hoe gaan we om met vergrijzing? Hoe gaan we onze groeiende wereldbevolking voeden zonder de aarde nog verder uit te putten? Wat doen we aan de terugdringing van CO2-uitstoot? Hoe kunnen we onze producten en diensten slimmer, sneller en beter maken? Deze vragen roepen om creatieve oplossingen, om innovatie dus. En daarmee hoeven we niet alleen te denken aan baanbrekende uitvindingen, opzienbarende nieuwe technologie, nog nooit vertoonde kunsten. Want innoveren betekent ook vernieuwen, veranderen, verbeteren.

Innovatie is overal

Dus innovatie kan overal plaats vinden, en is niet voorbehouden aan de universiteiten en grote bedrijven van deze wereld. Ook om de hoek zitten tal van kleine en middelgrote ondernemingen waar producten gemaakt worden, en diensten worden ontwikkeld. Juist hier zitten echte entrepreneurs, die de stap hebben gemaakt om met een eigen product de markt op te gaan. Die zich er mee onderscheiden, er de kost mee verdienen, en er zelfs anderen mee aan een betaalde baan helpen! Dus hier wordt zeker gewerkt aan slimme oplossingen, vernieuwingen en verbeteringen, er wordt volop geïnnoveerd!

Hulp bij innoveren

Het gevaar is wel dat deze ondernemers gaandeweg al hun energie en creativiteit nodig hebben om de boel draaiend te houden, om hun rekeningen, personeel en belastingen te betalen. Want het is niet altijd gemakkelijk om met frisse blik en open mind innovatief bezig te zijn als het eind van de maand alweer schrikbarend dichtbij gekomen is….
Een beetje hulp zouden de ondernemers van deze wereld dus wel kunnen gebruiken om creatief en vernieuwend te blijven. De belastingdienst kan het niet leuker maken, de banken kunnen/willen/mogen/durven niet meer.

Bevorderen van innovatie

Gelukkig hebben we nog een overheid die beseft dat er iets moet gebeuren om innovatie te bevorderen. Er zíjn subsidiemogelijkheden, er ís innovatiekrediet beschikbaar. En het midden- en kleinbedrijf wordt zeker niet vergeten. Hier is echter wel hulp en steun nodig, want van bergen regelgeving en stapels papier gaat de echte entrepreneur achteruit lopen in plaats van vooruit!
Dus, de Breed & Partners: durven jullie de uitdaging aan om jullie meerwaarde nóg actiever onder de aandacht te brengen van het innovatieve midden- en kleinbedrijf?
Ook van jullie verwachten wij ondernemers creatieve oplossingen☺.
Dan kunnen we samen innoveren!

Gastblog door Gerda Geerts, GGNext