Samen innoveren

Innoveren. Het verbeteren of bedenken van een bestaand of nieuw product. Makkelijker gezegd dan gedaan. Wijze heren, zoals Steve Jobs en Sir Richard Branson, zullen zeggen dat het simpelweg een kwestie is van iemands vermogen om de juiste paden te zien. Sommige mensen ‘zien’ de toekomst en kunnen daardoor succesvol innoveren. Zij noemen dit: ‘Connecting the dots’, ofwel de juiste verbanden kunnen leggen. Achteraf terugkijkend zijn die paden logisch en verklaarbaar, maar vooraf zijn ze niet te voorspellen.

Innoveren doe je niet alleen

Wellicht hebben ze gelijk. Uit eigen ervaring weet ik in ieder geval één ding zeker: alles alleen doen is zo goed als onmogelijk. Succesvol innoveren vereist méér dan alleen een goed idee. Als Steve Jobs zijn vriend Steve Wozniak (of Mike Markkula) niet had gehad, hadden de Mac en iPhone waarschijnlijk nooit bestaan. Ook Richard Branson heeft dankzij de hulp van vele anderen, waaronder zijn eigen moeder, zijn imperium kunnen bouwen. Deze heren zagen de verbanden, maar anderen hielpen ze leggen.

Helpen bij subsidie aanvragen

Zo ook De Breed & Partners. Door administratie en subsidie aanvragen te helpen verzorgen, kunnen wij ons focussen op de volgende punten waar we verbinding tussen willen maken. De missie van DB&P is het ondersteunen van diegenen die de verbanden zien en ze vervolgens helpen leggen. Want dat kunnen we niet alleen. Net als Steve Jobs en Sir Richard Branson hebben wij ook anderen nodig. Om zo samen succesvol te innoveren.

Gastblog door Robert Sanders, Index Hospitality systems