Wubbo Ockels: lang leve technologische innovatie

Wanneer een onderneming zich uitspreekt over menselijk leed, kan dat wenkbrauwen doen fronzen. Als één van de radertjes in het innovatiemechaniek van Nederland kunnen wij echter niet anders dan stil staan bij het overlijden van dé pleitbezorger van technologische innovatie: Wubbo Ockels. Bovendien stelt dit schrijven me in de gelegenheid ook de persoonlijke bewondering voor hem te uiten die mijn collega’s met mij delen.

Fascinatie voor wetenschap en techniek

Toen Wubbo zijn eerste ruimtereis maakte was ik zeven jaar oud. Nu is astronaut worden de droom van menig kleine jongen, maar mede geïnspireerd door de beelden van hem in de Space Shuttle heeft de fascinatie voor wetenschap en techniek mij nooit meer losgelaten.

Technologische innovatie: belangrijkste weg naar een duurzame wereld

Wubbo Ockels was veel meer dan een jeugdheld. Hij was een strijder, een idealist en een optimist. Hij geloofde dat de verandering die zo noodzakelijk is voor mens en planeet, bereikbaar is. Hij geloofde ook dat technologische innovatie één van de belangrijkste wegen is naar die verandering.
Het is soms moeilijk voor te stellen hoe wij individueel kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. Er zit niet veel meer op dan bewust te leven, en te vertrouwen op een effectief overheidsbeleid. Maar juist op dit laatste vlak hebben wij als De Breed & Partners de kans om onze bijdrage te leveren. Door ondernemers te helpen hun innovatieve plannen te ontplooien, bouwen we samen aan de duurzamere toekomst die Wubbo voor zich zag.

Door Joris van Eil, consultant bij De Breed & Partners

 

Een reactie op “Wubbo Ockels: lang leve technologische innovatie”

  1. Paul Hassels Monning

    Mooi verwoord, Joris. En een fraaie missie voor DB&P hier ‘on Planet Earth’.

Comments are closed.