Hoe financier ik mijn ICT innovatie?

‘In een wereld waarin technologie elk aspect van het dagelijks leven raakt, is innovatie van doorslaggevend belang voor succesvol ondernemen’. Dit is de eerste zin uit onze nieuwe bedrijfsbrochure, vind je deze niet prachtig?

De laatste zin luidt: ‘DB&P kent alle subsidies en fiscale regelingen die technologie, kennis en innovatie stimuleren’. Voila, zie hier de compacte omschrijving van onze dienstverlening. Verdere introductie is wellicht overbodig want over subsidies schrijven is saai, toch? Erover schrijven misschien wel, erover lezen misschien nog saaier maar ze ontvangen: dat is een heel ander verhaal! Hoe fantastisch zou het zijn als het idee waar je al zo lang op zit te broeden ten uitvoer wordt gebracht? Dat je bezig bent met de ontwikkeling, met het uitdiepen, het ontdekken, het overwinnen van knelpunten en je je helemaal geen zorgen hoeft te maken over de financiering hiervan? Dat zou toch geweldig zijn? Dan heb ik goed nieuws voor je, want het kan.

Fiscale stimuleringsmaatregelingen

Er zijn meerdere vormen van financiering die het mogelijk maken om je ICT innovatie naar grote hoogte te brengen. Dan praat ik niet alleen maar over geld. Er is namelijk ook een ruim aanbod aan fiscale stimuleringsmaatregelen. Neem bijvoorbeeld de WBSO. Deze Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk zorgt voor een verlaging in de loonkosten: lagere loonafdracht dus. Dat is mooi want elke euro minder afdracht zorgt voor ademruimte. Deze ruimte kan je weer gebruiken om te investeren. Zo hoopt de overheid innovatie te stimuleren want zeg nu zelf: innovatie is de toekomst.

WBSO subsidie voor ICT innovatie

Om voor deze WBSO subsidie in aanmerking te komen dient de innovatieve ontwikkeling in technische zin nieuw te zijn voor de onderneming en is het van belang om technische knelpunten te overwinnen. Dat klinkt misschien lastig en dat is nu net waar wij als De Breed & Partners om de hoek komen kijken. We spreken de taal van de techneut en tevens weten wij precies wat de subsidieverstrekker wil zien. Een perfecte vertaalslag zorgt voor een plausibele subsidie aanvraag. Succes gegarandeerd. Is een subsidie aanvraag zo makkelijk dan? Nou, er zitten wat haken en ogen aan. Daardoor is enige vorm van vaardigheid gewenst.

Subsidie aanvraag door De Breed & Partners

De overheid verwacht namelijk een correcte S&O administratie (waar wij uiteraard bij adviseren) en stelt soms hele tijdrovende vragen. Geen paniek, onze consultants kennen het klappen van de zweep. Zo nemen ze werk uit handen: met daadkracht en drive. Met als resultaat een subsidie aanvraag waar je u tegen zegt. Dit alles ook nog eens op basis van no cure no pay. Je betaalt ons alleen een percentage over het daadwerkelijk genoten voordeel. Klinkt dit niet als muziek in de oren? Ik zou zeggen: wacht niet te lang en neem contact met ons op. Wij inventariseren dan geheel vrijblijvend de financieringsmogelijkheden want innoveren doen we graag met je samen!

Door Judith Herrewijn – Marketing medewerker bij De Breed & Partners