Hockey en Innovatie: wat heeft dit met elkaar te maken?

Ruim twee jaar geleden werd Investormatch overgenomen door De Breed & Partners. Voor DB&P was de overname met name belangrijk om haar klanten een breder palet van diensten te kunnen bieden. Naast advies op het gebied van subsidies en fiscale regelingen kunnen klanten van DB&P nu ook terecht bij het investeerdersnetwerk en het crowdfundingplatform van Investormatch. Dit alles ten behoeve van de financiering van innovatie.

Voor mij brak een nieuwe periode in mijn loopbaan aan. Ik moest vanuit het relatief kleine Investormatch integreren binnen De Breed & Partners. Dit betekende ruim 35 nieuwe collega’s, op maandagen naar Breda voor een kantoordag met het gehele personeelsbestand, werken met nieuwe software, maar ook: vragen aan de afdeling marketing de jaarlijkse teamsponsoring van Strawberries Heren 1 door te zetten.

Voor degenen die niet bekend zijn met de club Strawberries; het is de hockeyclub uit het illustere dorp Driehuis waar ik als vijfjarig jongetje ooit begon met deze sport en inmiddels, via enkele omwegen, voor het vierde seizoen uitkom voor het eerste herenteam. In de voorgaande drie jaren waren we tweemaal gepromoveerd en afgelopen seizoen kwamen we uit in de eerste klasse. Een aardige prestatie voor deze kleine club uit de provincie.

Hockey is vernieuwend

Een teamsponsor van Strawberries Heren 1 betaalt gelukkig niet dezelfde prijs als de shirtsponsor van Real Madrid. Toch moest ik wel uitleggen waarom dit goed bestede euro’s zouden zijn. Gelukkig had ik mijn antwoord snel klaar: “Hockey is een zeer innovatieve sport!”

Om het spel te verbeteren wordt er geëxperimenteerd met het aanpassen van spelregels om deze vervolgens, indien een verbetering, binnen de sport breed uit te dragen. Buitenspel is inmiddels geruime tijd afgeschaft, de zelf-pass is ingevoerd en corners worden niet meer vanaf de zijkant, maar vanaf de 23-meter lijn genomen, om een paar voorbeelden te noemen. De proeftuin voor deze innovaties is veelal de European Hockey League geweest, de hockey-equivalent van de Champions League. Innovatie begint bij de top.

Maar de meest revolutionaire ontwikkeling van allemaal was de videoscheidsrechter. Terwijl dit inmiddels al jaren de standaard is bij tophockey, is binnen de voetballerij pas sinds afgelopen wereldkampioenschap gebruik gemaakt van deze technologie.

Juich innovatie toe!

Binnen de hockeysport denkt men positief over het uitproberen van nieuwe dingen. Men durft te experimenteren om het spel eerlijker en attractiever te maken, voor zowel de spelers als het publiek. Dit is wat ik ook zie bij innovatieve bedrijven. Innovatie heeft ten doel om de wereld een stukje beter te maken.

Investormatch en DB&P ondersteunen deze bedrijven. Gezamenlijk helpen we innovatieve bedrijven met hun financieringsvraagstuk. Dit is tegenwoordig namelijk vaak een vraagstuk dat alleen wordt opgelost door verschillende puzzelstukjes bij elkaar te leggen om zo tot een financieringsmix te komen. Zo innoveren we samen.

Jeroen Snellen | Investormatch | De Breed & PartnersDeze blog is geschreven door: Jeroen Snellen.