DHI subsidie: Export van technologie naar de Verenigde Arabische Emiraten

Een interessant demonstratieproject in het kader van de DHI subsidie regeling! Dat is het project waarmee APS InterTech samen met Inventure Technologies, ICT en monitoring technologie gedemonstreerd hebben voor potentieel geïnteresseerden in de Verenigde Arabische Emiraten (UAE). Het doel van dit relatief kleinschalige project is uiteindelijke export van substantiële omvang.

Onderhoud en veiligheid van opslagtanks

Onderzocht is de behoefte aan uitvoering van Risk Based Inspections Studies voor bestaande Tank Terminals in UAE. Dusdanig dat de onderhoudsintervallen efficiënter worden. Ook moet er worden aangetoond dat hiermee kan worden voldaan aan API 653 veiligheidseisen, zodat het mogelijk wordt investeringen en onderhoud te plannen. Tevens was het doel aan te tonen dat een RBI studie per tank bijdraagt aan het optimaliseren van de betrouwbaarheid en de winstgevendheid van de desbetreffende opslagtank.

Pilot demonstratie

Voorbereiding en informatie vergaring door middel van interviews en marktonderzoek heeft meer tijd gekost dan aanvankelijk was verwacht. Het project heeft in de aanvang wat opstartproblemen gekend. Uiteindelijk kwam het op gang, nadat de UAE (Dubai, Fujairah en Abu Dhabi) meerdere malen werd bezocht, om geïnteresseerde partijen te voorzien van een pilot demonstratie.

De demo’s zijn uitgevoerd onder nabootsing van de lokale omstandigheden in UAE, van risico gedreven en op conditie van de tank gebaseerde technieken voor het optimaliseren van inspectie- en onderhoudsactiviteiten. In de meeste gevallen werden de demo’s dusdanig opgezet dat de demonstratie omgeving kon worden omgezet in een praktische live omgeving. Er is tevens een samenwerking tot stand gekomen met een lokale partner.

In totaal is er voor dit project € 23.400 euro aan subsidie verstrekt aan de aanvragers van de DHI subsidie regeling.

DHI subsidie regeling

De DHI subsidie regeling staat voor Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsstudies. De overheid wil hiermee het aantal Nederlandse ondernemingen dat internationaliseert in opkomende markten en ontwikkelingslanden verhogen. Meer informatie over deze subsidie regeling? Download hier de DHI Factsheet.

DHI subsidie

 

 

 

 

 

 

 

 

Door Robert Helmer, consultant bij De Breed & Partners.