Agri-, tuinbouw- & foodsubsidies

Agri, Tuinbouw & Food

De Agri-, Tuinbouw- en Foodsector is een uitblinker in Nederland op het gebied van innovatie en productiviteit. Het is dan ook niet gek dat twaalf van de veertig belangrijkste voedsel- en drankbedrijven ter wereld een vestiging of R&D activiteiten in Nederland hebben.

Welke subsidieregelingen komen in aanmerking?

Bent u ook actief in de Agri-, Tuinbouw- of Foodsector? Er zijn vele manieren waarop u kosten kunt besparen door middel van subsidies en andere financieringsvormen. DB&P helpt u graag bij het inventariseren van de verschillende financieringsmogelijkheden voor uw innovatie. We zetten ze hieronder voor u op een rij.

 • Subsidie voor productontwikkeling (WBSO)

  Houdt u zich bezig met de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur? Wellicht is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) interessant voor u. Kijk of uw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie via de WSBO-test.

 • Subsidie voor innovatiestimulering (MIT)

  Als u betrokken bent bij innovatie-activiteiten in topsectoren of u denkt eraan innovaties op de markt te brengen, bekijk dan eens de mogelijkheden van Subsidie voor innovatiestimulering (MIT).

 • Horizon 2020 voor onderzoek en innovatie

  Horizon 2020 is een subsidieprogramma van de Europese Unie en richt zich op het stimuleren van innovatie om het Europese concurrentievermogen te vergroten en maatschappelijke problemen aan te pakken. Bedrijven en kennisinstellingen die in internationaal verband bezig zijn met onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie kunnen subsidie aanvragen.

 • Energie Investeringsaftrek (EIA)

  Met de Energie en Investeringsaftrek (EIA) is het doel om energiebesparing en de inzet van duurzame energie door ondernemingen te stimuleren middels een extra belastingaftrek.

 • Milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen (MIA en Vamil)

  Deze twee regelingen zijn opgezet met als doel investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te stimuleren óf ervoor te zorgen dat innovatieve, milieuvriendelijke producten sneller op de markt gebracht worden.

 • De Innovatiebox

  Bedrijven die innovatieve activiteiten in Nederland mogelijk maken, maken aanspraak op aantrekkelijke fiscale voordelen. De Innovatiebox is door de overheid ter beschikking gesteld om speur- en ontwikkelingswerk (R&D) extra aantrekkelijk te maken.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor één van deze subsidieregelingen? Neem dan contact met op met consultant Corné van Gool. Dit kan ook via ons contactformulier op deze pagina of telefonisch via 076-5654321. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste financieringsmix passend bij uw project of innovatie.